türk ordusunun suriye ye girmesi

0 /
independence
esad rejiminin suriye halkina uyguladigi zulumun artik sinirlarimiza kadar ula$masi sebebi ile meydana gelebilecek durum.

bugun esad rejiminin katliamindan kacan 9000 civari insan hatay’da bulunan kamplara siginmi$ durumda, bir o kadari da her an turkiye’ye gecebilecek bir konumda, sinirlarda agaclarin altinda yatip kalkiyor.

neden?

kendi hukumeti kendisini oldurmek icin pe$ine asker takmi$, ondan kaciyor.

i$te boyle sicak bir ortamda turk ordusunun suriye’ye girmesi yetkililer tarafindan du$unuluyor olabilir zira yabanci basinda da bir suredir bu konu dile getiriliyor.

ancak duruma insani yakla$maktan once mantiksal cercevede yakla$mak daha yerinde olacaktir. oncelikle sen kimseye "hadi ben bi suriye’ye gidip geleyim" demeden, hatta izin almadan suriye’nin ya da herhangi bir ulkenin sinirindan iceri adim bile atamazsin. bunu irak’ta me$ru mudafa hakkin varken yapamadin, $imdi suriye icin hic yapamazsin. bunu teklif bile edemezsin neredeyse. once amerika sana bunu teklif edecek, sonra bm ile nato ile konu$acaksin, herkeisn onayini aldiktan sonra insani sebepleri one surerek suriye’ye ancak girebilirsin. ha girdin de orada kaldin sanma, i$in bittigi anda geri cikacaksin. dunyadaki hicbir toprak parcasini kimse sana yar etmez.

bir de ote yandan ba$ka ulkenin insanlari icin kendi askerinin kaninin dokulmesi var ki o daha feci bir durum. bunu da kolay kolay halkina anlatamazsin. bu durum afganistan’da uslerde asker egitmeye benzemiyor zira, sungu elde sava$acaksin. bu durumda da kimse sana "al oglumu yolla sava$a eti senin kemigi du$manin" demez. kendi vatani icin olsa amenna ama ba$ka bir ulke icin kimse evladini sava$a yollamak istemez. o kore zamanlari gecti artik.

dolayisi ile cok da olasi gozukmuyor ama tabi, ba$bakanin i$i belli olmaz. adam her $ekilde her yerde kendisinden bahsedilsin istiyor, bakarsin ününü sinirlarin di$ina ta$imaya da kalkabilir.
clear conscience
türkiye sınırına mülteci akını devam ederse türkiye,suriye sınırları içinde bir tampon bölge kurulmasını talep edecekmiş.bu bölgenin savunmasını ise nato veya bm yapacakmış.e türkiye de nato’nun cengaver ülkesi olduğuna göre yine kabak başımıza patladı kısacası.

yüce önderimize ne kadar minnettar olsak azdır.son bir yılda libya,mısır,tunus’da yaşananlardan sonra hala atatürk’ün bize ne kıymetli bir eser bıraktığının kaçımız farkındayız acaba.
’’en büyük eserim cumhuriyettir.’’
independence
normalde cok extreme bir du$unceydi bu ancak dun suriye sinirinda turk bayraginin indirilmesi ile olu$an gerginlik aslinda bu ihtimalin cok da uzak olmadigini gosteriyor bize. bugun sinira komutanlar falan gidip durum hakkinda bilgi aldilar. sular hizli $ekilde kayniyor.
rumuz pilis tiray egen
kaç zamandır basınla ilgili şüphelerim vardı. yani elbetteki taraflı olduklarından şüphem yoktu fakat bu kadar arsız olabilirler mi diye şüpheleniyordum. ki çok şükür şüphelerim geçti ve netlik kazandı. türk basınının %95 satılmış. yani parayı veriyorsun istediğin haberi yaptırıyorsun. ya da iktidarsan veya bir gücü temsil ediyorsan rica ediyorsun ya da emrediyorsun basın yazıyor. hem de öyle böyle yazmak değil. hem görsel, hem yazılı medya üstelik...

bu duruma sinirlenip sıfır ingilizcemle sayfaları translate yaparak yabancı haber sitelerini takip etmeye de başladım. ama gelin görün ki translate yaparak okuduğum yabancı basın bile satılmış...

şimdi şu habere bir bakın. bu nasıl bir gaz. türklerin gazla çalıştığını kim söyledi bunlara?

http://dunya.milliyet.com.tr/los-angeles-times-turkiye-ye-hakaret-/dunya/dunyadetay/14.08.2011/1426658/default.htm

allah aşkına bu haberi okuduktan sonra siz hemen anlamıyor musunuz, abd, bm, ve nato emir vermiş basına şunu şunu yazın diye. emri almış basın napıyor, halkı galeyana getiriyor. aslı astarı olmayan bir haberi, bütün gazeteler manşet atıp, bütün haber kanalları flaş haber geçiyor... e nasıl inanmasın halk? yani medya silahtan daha güçlü bunu biliyoruz artık di mi?

suriye de neler mi oluyor? bir de şu haberi okuyalım...

http://www.odatv.com/n.php?n=suriyede-neler-oldugu-ancak-bu-yaziyla-anlasilir-1208111200

not: son 15 yıldır suriye de yaşayan çocukluk arkadaşımla mailleşiyoruz. oradaki durum aynen michel chossudovsky nin anlattığı gibi...
benduruyorumsebagitti
türkiye, yugoslavya ya da ırak olmadıysa, sebebi kara kaşımız-gözümüz yerine "en iyi ihraç kaleminiz ordunuz" demelerine binaen bu tür plan-projelere bakmalı.

son günlerde iyice artan gaza ve bundan kaynaklı haber-yorumlara bakıldığında, normalde delilik denebilecek bu durumun hem de her an gerçekleşebileceği görülür.

yakın zamanda terör örgütünü silecek bir operasyon da, suriye’ye yönelik bir operasyon da pekâla mümkün.

türkiye, bölgesinde jandarma tayin edilmiş gibi duruyor. içte ve bölgede muhafazakâr/islamcı/delikanlı görüntüyle kazanılan sempati/karizma/destek böyle bir gelişmeye yol verebilir. gıdıklanarak, pophpohlanarak, kışkırtılarak, oldu bittiyle...
independence
belki yakin vadede girmeyecektir ama en azindan hava saldirisi yakin gibi gozukuyor. konu ile alakali suriye’li bir muhalif konu$mu$;

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19777558.asp
independence
sozel olmasa da psikolojik olarak bu yonde oylesine baski var ki turkiye’ye, kimse bunu dile getirmese de anlamamak icin ahmak olmak lazim.

cok kotu bir noktaya cekiliyor ulke ve bu durumun ba$ sebebi benim du$unceme gore ba$bakanin bizzatihi kendisi. bunca yillik sinir kom$una atar yaparsan avrupa ulkelerine guvenip boyle ortada $ak diye kaliverirsin. sonra sinirindan taciz ate$i de olur, her turlu laf soz de olur. suriye’ye kar$i turkiye bildigin yalniz kaldi, cok bariz bu. arap birliği once atar gider yapti, sonra "biz be$ar esed’in gitmesini zaten istemiyoruz" dedi cikti i$in icinden. $imdi ortada bir kofi annan var bir de kofi annan’a suriye tarafindan verilen sozler.

e bu sozler tutulmazsa ne olacak?

bir sik olmaz arkada$, kofi annan muzakerelerden cekilecek, "uww sozlerini tutmadilar edepsizler" diyecek, avrupa alttan alttan turkiye’ye "sen aslansin sen kaplansin kesseler acimaz" diyecek, turkiye de kesseler acimayacagina inanacak, sonra al bakalim ba$ina belayi.

ba$bakanin bari bu kadar saf olmayacagina inanmak istiyorum. aksi durumlarda vaziyet cok boktan.
independence
bu soylemin taraflarina gun dogdu;

(bkz: 22 haziran 2012 suriye nin uçağımızı düşürmesi)

$imdi zaman sava$ cigirtkanlarinin zamani. tek bir agizdan sesler yukselecektir yine "ordu suriye’ye girsin, girmi$ken $am’a kadar uzansin rejimi degi$tirsin haydirinnarinnarinanay" diye. bu sefer ellerinde guclu bir de arguman olacak ustelik. suriye sava$ ucagimizi du$urdu lan boru mu?!

yava$ girelim ama, sacimiz ba$imiz dagilmadan.
tasarimharikasi
he güzellerim he, he canlarım he, he ceylan gözlü yarim he.

savaş konusunda "asarız keseriz, ercüment abi gibi çözeriz" diyenleri komik buluyorum. bunu diyenler el ele tutuşup bakkala bile gidemezler bence. zaten mahalle baskısı var siksen gidemezsin, ehehe.

yalnız tuhaf olan şu, bu adamlar öyle bizim gibi "yarın kahvaltıda ne yesek" diye kısa vadeli düşünmüyolar, düşünmediler hiçbir zaman. ilk defa bu kadar hırslı ve örgütlüler. bir ritüeli gerçekleştirircesine kanlı canlılar. 11 eylülden beri meydan okuma damarları kabardı hergelelerin.

o yüzden savaş isterken bi daha düşünün. asırlık planlar bunlar
ciğerler. bak ben artık asker-sivil farketmez -hiçbir zaman da ayırmadım- insanımın kılına zarar gelmesine tahammül edemiyorum. siktiğimin kısır döngüsü böyle diye sistem bunu emrediyo diye şehit vermek zorunda değiliz. nato üyesi bi ülkeyken hiç değiliz amına koyim elin siyonisti cephane silah uydu desteği verecek diye vazelinle koşmanın ne anlamı var? salak mısın sen?
benduruyorumsebagitti
nato’suz, ham hayal olan emperyalist kışkırtması.

rusya’nın akdeniz’deki tek üssü suriye’de ve rusya’nın kafası azıcık basıyorsa, ırak ve libya’yı kaybettiği gibi suriye’yi de kaybedemez.

türkiye’nin nato ile ve hele de tek başına böyle bir maceraya girmesi, bölgeye yıkım getirir. tarih unutmaz, yazar. ibret alan alır, almayan ay ay ay bu olaylar ilk defa yaşanıyor-muş gibi triplere girer.

independence
suriye’nin ucagimizi du$urmesi uzerine ozellikle sosyal medyada dallanip budaklanan tarti$ma. call of duty’re sava$ stratejisi geli$tiren yeni nesil gencligin yegane arzusu bu yonde. duzenlenecek olasi bir suriye operasyonunda kaybedilecek asker sayisi kimsenin sikinde bile degil.

"turk ordusu suriye’ye girsin, yoksa otoritemizi kaybederiz."

turkiye’nin bolgedeki otoritesini suriye’ye duzenlenecek olasi bir operasyonla tamir edilecegini du$unen herkesi once askerlik $ubesine ba$vurmaya, oradan da gonullu olarak suriye sinirinda askerlik yapmaya davet ediyorum. ben suriye sinirinda askerlik yaptim, gaziantep / oguzeli’nde, emin ol cok keyifli bir yer degil. ozellikle bir operasyon esnasinda ilk hedefin sen olacagini du$undugunde keyifsizligi kat be kat artiyor.

sanal kahramanliklarla gundemin yonlendirmesine ugra$ verilmesi bizim hayrimiza olmayacaktir.
zotac
tarihi bir hatadır.
ihtimalini bile düşünmek tüyler ürpetiyor.
ne sanıyor insanlar? gireceksin, suriye’yi iki dakika içinde vurup, olayı kapatacaksın. öyle mi ? ya rusya? ya çin? ya bütün ortadoğu?

önce gazınızı alıp, bir sakinleşin bakalım. sizin oraya girmeniz demek, nato-rusya-çin-türkiye-suriye ve daha bir çok ortadoğu ülkesi ile başlayacak savaş demek. en çok zararı biz görürüz, en çok kayıbı biz veririz. ve kaybeden biz oluruz.
herkes aklını başına alsın, bilgisayar oyunu oynamıyorlar, adamlar gerçek...
independence
hala bu hayalle yanip tutu$an, sirf bu amacla medyayi gunden gune ki$kirtan kimi guc odaklari var ya, hah topunun ta amina koyayim ben.

suriye’ye kar$i uluslararasi konu$malarin her biri kesildi gitti. sadece amerika’dan ses cikiyor o da ba$kanlik duzeyinde degil artik, di$i$leri bakanligi duzeyinde. amerikan ba$kani da sessiz kaliyor son donemde. ama bir biziz ya kahraman amk, her ta$in altindan suriye’ye kar$i sert konu$malar cikiyor. sinirda tatbikat duzenleniyor, bi$iler bi$iler.

lan bi yeter bi yeter, hizli adimlarla bu ulke bildigin sava$a surukleniyor, koskocaman adimlarla turkiye ba$kalarinin eli yanmasin diye ortadogu ate$inde ma$a olmaya gidiyor, gitmesin.

tamam suriye askeri anlamda bizi yenebilecek, hatta bize kafa tutabilecek bir guce dahi sahip olmayabilir. hala ikinci dunya sava$i sonuna ait rus silahlari kullaniliyor ulkede ama bir tufek mermisi bir askerin canini almaya yetiyor bu dunyada ve suriye’nin elinde cok sayida tufek mermisi var. artik gerilmesin $u ortam, iyi $eyler degil bunlar.
komple teorisyen
eğer herkes papağan gibi aynı şeyleri söylüyorsa ve yanılıyorlarsa gerçek zulüm budur.şu anki durumda ortalık gerçek ve yalanın ayırtedilmesini zorlaştıracak kadar toz dumandır. savaş çığırtkanlarının delikanlı,sağduyulu olalım diyenlerin hain ve korkak olarak tanımlandığı günler yaşıyoruz dilerim haklının,haksızlığa uğrayanın yanında oluruz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol