türk ordusunun suriye ye girmesi

independence
esad rejiminin suriye halkina uyguladigi zulumun artik sinirlarimiza kadar ula$masi sebebi ile meydana gelebilecek durum.

bugun esad rejiminin katliamindan kacan 9000 civari insan hatay’da bulunan kamplara siginmi$ durumda, bir o kadari da her an turkiye’ye gecebilecek bir konumda, sinirlarda agaclarin altinda yatip kalkiyor.

neden?

kendi hukumeti kendisini oldurmek icin pe$ine asker takmi$, ondan kaciyor.

i$te boyle sicak bir ortamda turk ordusunun suriye’ye girmesi yetkililer tarafindan du$unuluyor olabilir zira yabanci basinda da bir suredir bu konu dile getiriliyor.

ancak duruma insani yakla$maktan once mantiksal cercevede yakla$mak daha yerinde olacaktir. oncelikle sen kimseye "hadi ben bi suriye’ye gidip geleyim" demeden, hatta izin almadan suriye’nin ya da herhangi bir ulkenin sinirindan iceri adim bile atamazsin. bunu irak’ta me$ru mudafa hakkin varken yapamadin, $imdi suriye icin hic yapamazsin. bunu teklif bile edemezsin neredeyse. once amerika sana bunu teklif edecek, sonra bm ile nato ile konu$acaksin, herkeisn onayini aldiktan sonra insani sebepleri one surerek suriye’ye ancak girebilirsin. ha girdin de orada kaldin sanma, i$in bittigi anda geri cikacaksin. dunyadaki hicbir toprak parcasini kimse sana yar etmez.

bir de ote yandan ba$ka ulkenin insanlari icin kendi askerinin kaninin dokulmesi var ki o daha feci bir durum. bunu da kolay kolay halkina anlatamazsin. bu durum afganistan’da uslerde asker egitmeye benzemiyor zira, sungu elde sava$acaksin. bu durumda da kimse sana "al oglumu yolla sava$a eti senin kemigi du$manin" demez. kendi vatani icin olsa amenna ama ba$ka bir ulke icin kimse evladini sava$a yollamak istemez. o kore zamanlari gecti artik.

dolayisi ile cok da olasi gozukmuyor ama tabi, ba$bakanin i$i belli olmaz. adam her $ekilde her yerde kendisinden bahsedilsin istiyor, bakarsin ününü sinirlarin di$ina ta$imaya da kalkabilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol