yeni türkü’nün telli telli şarkısında gecen en can alıcı cümledir.şarkıda anlatılmak istenen bu cümleyle yansıtılır..acıtır evet,acıtır.büyürüz ve kirlenir dünya.ama ne olursa olsun yaşamak güzeldir;
(bkz: kirlenmek güzeldir)
biz büyüdük ve kirlendi dünya
sözleri murathan mungan’a ait telli telli $arkısından bir cümle..aslında biz buyuduk ve kirlettik dunyayı.içine sıçtık,mahvettik..onun bir suçu yok.hatta aslında kirlenen biz’dik.
prometheusun tanridan ates calmasiyla imgelenen insan tasavvurunu ontolojik olarak "kotu" ekseninde degerlendiren bati animizmi, bu kirlenmenin temelinde insani sorumlu tutuyor..oysa fitri olarak pirupak dogan insanoglu akli melekelerini tanridan calmamis emanet almisti..bunun berebarinde daglarin uzerine almadigi sorumlulugu da yuklenmis oldu..adem(a.s)a verilen ilim bu sorumlulugu yerine getirmek icin emanet edilen nesillerin hizmetine sunulan aracti..oyle ki kimi emaneti layikiyla kullanacakti kimi ise hevasinin emrine verecekti bu emaneti.. (bkz: habil ve kabil)
hasili kelam "bilgi ozunde temizdi onu nadanlar kirletti"..
hasili kelam "bilgi ozunde temizdi onu nadanlar kirletti"..
öyle bir davadır ki bu, kendimiz bok ederiz ama kinayeli kinayeli "dünya çok kirlendi beh" diye iğreniriz. ne kadar yavşağız işte. ustalar da şarkı sözünde bunun eleştirisini yapmışlardır kanımca. (bkz: yeni türkü)
hiçbir yetişkin "ben masumum" diyemez bu kirlilik karşısında.
hiçbir yetişkin "ben masumum" diyemez bu kirlilik karşısında.
çok hoşuma giden bir cümledir. bakıyorum da bi 10 yıl öncesi bile ne kadar farklıymış.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?