confessions
  1. toplam entry 11
  2. takipçi 1
  3. puan 6344

akhilleus

alexander yulinberg
homeros’un ilyadasında adı geçen baş kahraman, yunanistan gelmiş, geçmiş en büyük kahramanlarından biri olarak kabul edilir. peleus’un oğludur, annesi bir tanrıçadır, daha önce ki, 3 kardeşini annesi öldürmesine karşın, akhilleus’un ölümüne babası peleus engel olmuştur. amcasının oğlu aias ile birlikte aynı öğretmen tarafından eğitim görmüştür. delikanlılık çağına gelince evlenmiş ve çocuğu olmuştur, ancak bu sırada agamemnon’un emriyle odysseus, akhilleus’unda truva seferine katılmasını teklif etmiştir. başlangıçta akhilleus bu teklife sıcak bakmamış ve sarayda kadın kılığına girerek kendini saklamaya çabalamıştır, ancak yunanistan’ın en zeki kişisi olarak bilinen odysseus, akhilleus’un bu oyununu bertaraf edince, akhilleus için sefere katılmaktan başka bir çare kalmamıştır.

attila

alexander yulinberg
büyük hun devletinin hükümdarı. babası küçük yaşta gözlerinin önünde öldürüldü, bu nedenle amcası onu yanına aldı, amcasının oğlu bleda ile birlikte büyüdü, amcası ölünce hun devletinin başına geçmek için çarpışmak zorunda kaldılar ve düelloyu attilla kazanarak tahta geçti. artık batıya rahatça saldırabilirdi, bundan sonra avrupa’ya ve roma imparatorluğuna bir çok sefer yaptı ve ardı, ardına zaferler kazandı. roma imparatorluğunda gördüğü görkemli mimari yapılardan etkilenerek bunları hun devletinde de yaptırdı, roma imparatorluğunu çok ağır vergilere mahkum etti. dönemin en büyük hun devletini yaşattı ancak evlendiği günün ardından, 56 yaşındayken, zehirlenerek öldürüldü.

borderline

alexander yulinberg
genç, erişkinlik döneminde başlayan, tedavisi oldukça uzun sureli bireysel psikoterapiden olusan rahatsizliktır. tasarımlarının gerçekleşmemesi ve yaşanan çeşitli olumsuz ilişkilerden kaynaklabilen yoğun öfke nöbetleri ve diğer belirtiler görülebilmektedir.

borderline hastalarında yoğun olarak görülebilen diğer semptomlardan birde yalnız başına kalamamalarıdır, sürekli olarak birilerinin varlığına ihtiyaç duyarlar hatta bazen bu yalnızlığı önleyebilmek için intihara bile kalkışmaları söz konusudur.

buda

alexander yulinberg
budizm dininin kurucusu, tarihte ki ilk tanrısız dinin temelini atan bilge. buda kendi yaşadıklarını ve insanın neden acı çektiğini araştırmıştır bütün hayatı boyunca. eserlerinin temel felsefesi olarak da insaaı acı çektiren tek şeyin aslınla ummaktan kaynaklandığını iddia eder.

germinal

alexander yulinberg
emile zola’nın 19. yy fransasında geçen maden işçilerini ve onların hayat şartlarını, verdikleri sınıf mücadelesini anlatan ünlü eserlerinden biridir. eser, aynı isimle beyazperde’ye de aktarılmıştır.

hannibal

alexander yulinberg
kartacalı efsanevi komutan, tek gözünü romalılarla yaptığı bir savaşta kaybetmiştir, çok güçlü olan ordusuyla romalıların yıllarca kabusu olmuştur ama sonuna savaşı kaybederek kaçar ve sonunda yakalanacağı anlayarak intihar eder.

kızıl erik

alexander yulinberg
bir başka deyişle ’’eirik raude’’ olarak bilinen tam adı ’’erik thorvaldson’’ olan sürüvenci viking. 10. yüzyılın sonlarına doğru, izlanda dan yola çıkarak daha sonra grönland adını vereceği bir adayı keşfetmiştir. bu viking aynı zamanda ’’kızıl erik’’ adlı izlanda destanınında kahramanıdır.

oğlu leif eriksson ise kuzey amerika’ya ilk ayak basan avrupalılardan biri olarak tarihte yerini almaktadır.

obsesif kompülsif bozukluk

alexander yulinberg
takıntı bozukluğudur, kişinin engelleyemediği düşüncelere sahip olması durumudur. kişi yaptıklarının doğruluğunu analiz edebiliyordur, saçma ve gereksiz olduğunu farkındadır ancak yinede bunları engellemekte zorlanır veya bazende bu zorlu düşüncelerle mücadeleye girmemek ona cazip görünür.

bu hastalıkta sürekli oluşabilen saplantı ve takıntı gibi zorlayıcı düşünceler, kişinin zamanını alabilir ve iş verimini fazlasıyla düşürmesine neden olabilir. hastalık hiç bir zaman geçmez, kişi ömrü boyunca bu hastalığı çekmek zorundadır. sadece çeşitli ilaç ve tedavi yöntemleriyle etkileri azaltılmaya çalışılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol