confessions

7doors

- Yazar -

  1. toplam entry 666
  2. takipçi 1
  3. puan 52986

köprü

7doors
sırtüstü yattıktan sonra vücuttan alınan kuvvetle eller ve bacaklar üstünde ağırlığın dengeli bir şekilde kurulmasıyla oluşturulan duruşa denir. beden eğitimi derslerinin belli başlı hareketlerindendir. vücudun ağırlığı ne kadar fazlaysa vücudu kaldırması da bir o kadar zor olduğundan genellikle çıtı pıtı kızların daha kolaylıkla becerdiği harekettir. yine de herkesin uygulayabileceği bir duruştur bu. vücuda esneklik kazandırması ve kişiyi rahatlatması açısından faydalı olduğu gibi akla geldikçe uygulanması tavsiye edilir. koşulların uygunluğu da önemlidir tabii böyle basit bir hareket uğruna sakatlanılmaması açısından.

(bkz: koşullu olasılık)
(ara: köprü)

artemisia gentileschi

7doors
1593-1653 yılları arasında yaşamış italyan barok ressamıdır. barok dönemin en önemli isimlerinden olan caravaggio’nun izinden gitmiştir. kadın ressamların kabul görmediği bi çağda yaşamanın zorluklarını yaşamış olmasına rağmen resme olan tutkusundan ötürü mücadele vermiş ve bu mücadelesinde de başarılı çıkmıştır.

chihwaseon

7doors
2002 yılı güney kore yapımı, yönetmeni im kwon taek olan ve türkçe’ye ateşten fırça darbeleri olarak çevrilen film. 2003’te istanbul film festivali’nde gösterilmişti. filmde hafızamda kalan en etkileyici sahneler ressamın lavi tekniğiyle müthiş hızlı bi şekilde doğayı tasvir edişiydi. fırçanın kağıda sürülürken aksamaksızın çıkarttığı ses, sessizliği bozan en güzel unsurdu sanırım.

lavi

7doors
boya ya da çini mürekkebinin sulandırılmasıyla yapılan, hızlı bi şekilde uygulanması gereken, açık koyu esaslı modle etme tekniklerinden biridir resimde.

(bkz: desen)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol