insanı daha bi hasta eden kokudur. böyle korku ile karışık adrenalin salgılamasını sağlar bireyin.
hastane kokusu
söz konusu koku cerrahi bir servisin kokusuysa kaynağı betadindir ve hergün bu serviste çalışan ve ameliyatlara giren bir insan garip bir şekilde bu kokudan keyif alır ve onu özler.
(bkz: bööğğğ gelmek)
garip bir sekilde bünyeme alkol kokusunu hatirlatan; pek bir mazimizin olmamasina ragmen bana kendini sevdirebilmis koku.ayrica hijyenin kokusudur.
aslında klinik kokusu demek daha kapsayıcı olabilir.böylece irili ufaklı sağlık hizmeti veren mekanlar da unutulmamış olur zira herhangi biri de o ilaçlanmış steril kokuyu ihtiva eder .
eğer hasta adı altında hastaneye giderseniz sizi boğan, burnunuzun direğini yıkan ve sizi depresyona sokan kokudur. fakat diğer hal ve durumlarda size bir bakıma emin ellerde oldugunuzu müjdeler, hijyen hissi verir.
bireyin korkularına göre algısında değişiklik gösteren kokulardır:
iğne kokusu,ameliyet kokusu,sakinleştirici kokusu,yakışıklı doktor kokusu...
iğne kokusu,ameliyet kokusu,sakinleştirici kokusu,yakışıklı doktor kokusu...
hijyenle karisik hastalik kokusu, koku paradoksu...
garip bi şekilde hastaneye gidene kadar hiç heyecanlanmayan insan,bu kokuyu soluyunca panik olur.
insanı hasta eden kokudur.mide bulandırır,baş döndürür.hatta uyuşturucu etkisi olduğundan bile şüpheleniyorum.hastaneler oldukça gergin ortamlar olduğu için millet birbiriyle kavga etmesin diye yapmış olabilirler böyle bir şey.
ilaç kokusu, sinir bozukluğu kokusu, serum kokusu, sabah çay kokusu, hastane personeline çıkan kahvaltının kokusu, yer silmede kullanılan set yüzey temizleme kokusu, bilimum temizlik kokusu.
üst solunum yolu rahatsızlığıyla gidenler bu kokuyu pek alamazlar.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?