bu cins insanlar yeni yeni peydah olmustur.cenaze oldugu vakit turerler.tabutun ardindan tempolu bir sekilde alkis tutarlar.
bilim adamlari neden alkis tuttuklarini hala cozememislerdir.bazilari sicak havalarda serinlemek amaciyla hava sirkulasyonu olusturduklarini dusunurler.bir kismi ise kotu ruhlari korkutmak amaciyla yaptiklarini dusunmektedir.
ama hepsinin ortak ozelligi;olu icin okunacak bir fatihanin trilyonlarca el cirpmadan daha faydali oldugunu anlayamayacak kadar embesil olmalaridir.
cenazenin ardindan alkış tutan insan modeli
sadece türkiye de üretildiğini ve tüketildiğini düşündüğüm saçmalık. insanların dinlerine göre cenaze töreni yapılıyorsa bunun bir kural ve kaidesi vardır. hristiyanlar cenaze başında konuşma yapar dua ederler, yahudilerin kendilerine göre vecibeleri vardır, hindular ayin yapıp yakar ganga ya küllerini atarlar müslümanlar ise cenaze namazı kılar, ölüyü toprağa gömer, duası edilir ve cenaze sahiplerine taziye sunulur. alkış tutulmaz.
son bir kez opeyim diyenine de rastlanilmistir.
gereksiz insanlar.
bizim kulturumuzde korna ne ise bati kulturunde alkis odur. nasil biz kornayi yol istemek icin, tesekkur etmek icin, kizdigimiz icin, dikkat cekmek icin kullaniyorsak, onlar da alkisi benzer sebebler icin kullanirlar. sanirim olunun arkasindan alkis tutulmasi da bir nevi seni unutmadik ve senin icin toplandik manasi tasimakta. beyhude olsa da anlamli olabiliyor. ama olunun arkasindan aglamanin da beyhude bir tarafi var zaten.
genelde tiyatrocu cenazelerinde karşılaşılan tiplerdir.
dua etmeyi bilmeyen insanlardır.
allahtan gelip, yine allaha dönüleceğini bilmeyen insanlardır.
çok şık öldü rahmetli anlamına gelse gerek.
ölen kişi önemli bir konumdaki biriyse ve bir suikaste kurban gitmişse,yapanı/yapanları protesto etme amacıyla tutulan alkışlardır bunlar.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?