tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar

independence
inanmasi guc olabilir ama siki dur, bak bakalim bu cumleyi kim sarfetmi$;

sağlık bakanı recep akdağ beyefendi.

her $ey ba$bakanin kürtajı bir cinayet olarak görüyorum aciklamasi ile ba$ladi. sonra tozbulutlari dagildi ve ortaya daglar ile denizler cikti.

her neyse.

sayin ba$bakanimiz boyle bir cumle sarfeder de ba$bakanin bakanlari durur mu?

bu soylemi takiben hemen kurtaj konusu tarti$ilmaya ba$landi ve ortaya türkiye de kürtajın yasaklanması gibi bir fikir cikiverdi. e peki ama cinsel suclar sebebi ile ortaya cikan gebeliklerde ne olacakti?

aman ya, bu da sorun mu. bizim aslan gibi daglar gibi saglik bakanimiz var, o nasil olsa hemen bir cozum bulurdu.

buldu da;

"tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar"

boylelikle tecavuzcunun de var oldugu sorgulanabilecek vicdani temizlenmi$ oluyordu. bir cocugu, hem de kendi oz cocugunu hic tanimadigi belki de bir sebepten oturu tanidigi bir kadinla ba$ba$a kaderine terk etmekten daha tercih edilebilir bir yontemi var artik tecavuzcunun.

devlet guvencesi.

boylelikle tecavuzcunun igrenc eylemini gercekle$tirirken fazladan du$unmesine gerek kalmaksizin sadece zevk almaya bakmasi kafi, ne de olsa artik arkasinda devlet destegi var, neredeyse tecavuzcunun sirtini bir baba $evkati ile sivazlayan bir devlet var.

peki tecavuze ugrayan magdur? kadin?

neyse, o zaman oyle dekolte giyinmeseydi, mini etek giymeseydi, kuyruk sallamasaydi kimse de kalkip ona durduk yerde tecavuz etmezdi. eger tecavuze ugrami$sa muhakkak erkegi tahrik etmi$tir, dolayisi ile haketmi$tir.

o dogursun cocugunu, gerekirse devlet o cocuga bakar.

link de verelim sozlerimiz havada asili kalmasin;

http://www.birgun.net/politics_index.php?news_code=1338398030&day=30&month=05&year=2012
cirkinbeti
#1050318 bahsettiğim tam olarak buydu. tecavüz hala kadının kusuru suçu gibi gözüküyor,hala kadın kuyruk salıyor örümcek beyinlerinde ; sayın ve çok sevgili recep akdağ 5 yaşındaki kıs çocuğuna da tecavüz ediliyor bu ülkede aaa doğru onlarda gebelik kürtaj falan olmaz ki benimki de laf .
kadınlar neden kürtaj oluyorlar o yada bu sebepten o çocuğu istemedikleri için . istemediğin bir çocuğu nasıl yeterince sevebilirsin ki nasıl bakabilirsin tecavüze uğradığın günü hatırlatan çocuğa . sonra bakmıyorlar atıyorlar sokağa çocuk tinerci mi oluyor ne oluyor belli değil, çocuğa da yazık oluyor anaya da .böylece el birliğiyle memleketin tam ortasına sıçıyorsunuz yalan değil.
başbakan 3 çocuk 5 çocuk derken baktı olmuyor bari hesap açıklarını zorunlu gebeliklerle kapatmak istiyor anlaşılan.
epikuros
bu tür sözlerin dışardan söylenmesi kolay oluyor galiba. istenmeyen gebelik bu sonuçta. işin ucunda töre cinayeti olabilir, intihar olabilir, merdiven altı uygulamalarla bebeğin ve annenin hayatıyla oynanan kumar söz konusu olabilir. bir şekilde kadın bu gebelikten kurtulmaya mecbur kalmış olabilir.

bu sözü sarfeden veya destekleyen kişilerin ailesinden birinin başına bu tür bir istenmeyen gebelik geldiğinde, kendilerini bu işten gizli kapaklı kurtarabilecek özel doktorları olabilir. fakat her kadın özel bir doktor bulamayabilir ve karnındaki henüz cenin haline bile gelmemiş canlıyla beraber kendi hayatını da kaybedebilir.

bizim toplumumuz kürtaj yasağına henüz hazır değil. ciddi bir geçiş sürecindeyiz. altımız kaval üstümüz şeşhane. toplumun büyük kesimini oluşturan orta ve üst yaş grubu olan muhafazakar çevrede eğitimden bilinçten çok geleneklerin etkisi var. gençlerin belli oranında da yine bilinç ve doğru eğitim yerine özenti var. istenmeyen gebelikler en doğudan en batıya kadar her bölgede var. kimi doğumla ve çocuk bakım evlerine teslim edilmeyle sonuçlanıyor kimi de kürtajla. sen toplumun tamamına yeterli bilinci ve doğru eğitimi veremedikten sonra getirip tepeden inme kürtaj yasağını koysan kaç yazar. bi tarafı yamatırken öbür taraf patlak verecektir.
ladycapulet
biri twitter’da paylaşmış, hükümet bu noktayı nasıl gözden kaçırmış şaşırtıcı:

artık daha çok cami yapmanız gerekecek bir de, zira artık cami avlularına daha fazla çocuk bırakılacak..
ladycapulet
bugün bakan akdağ kürtaj ve tecavüze uğrayan da doğursun çıkışı üzerine kendini aklamaya çalışmış. açıklamasından bir kuple:

"...ama elbette türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olması lazım. batı ülkelerin gittiği yanlış yollardan biz gidemeyiz. kürtajın koşulsuz serbest olduğu ve ailelerin de belli bir yaşam biçimini geliştirdiği birçok batılı ülke yaşlanan nüfusu ile büyük bir sıkıntı içinde ve bununla mücadele etmeye çalışıyor. başarılı da olamıyor. ana amaç bellidir ama bunun ikincil yararları üzerinde tartışacağız" diye konuştu."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20663250.asp

cirkinbeti
çocukları zorla doğurtacakalarsa mümkünse ebe , hapishane , yetimhane açıklarını kapatsınlar e malum kadın doğurunca ebeye adam öldürülünce hapse , doğan çocuk da yetimhaneye girecek .
hem orada ki " gerekirse " ibaresi çok manidar .
çocuk doğduğunda kimliğe hangi sıfat gelecek acaba ?
baba adı : tecavüzcü
baba adı : devlet
cirkinbeti
son açıklamasıyla melih gökçek beyfendi :

tecavüz sonucu hamile kalınması ile ilgili soruyu, "tecavüz edeni getir, cezasını ver. ama karındaki çocuğun suçu ne? onu da devlet alır, büyütür çocuğun haberi bile olmaz... " dedi. ney ? çocuğun haberi bile olmaz mı? 18 yaşına kadar yetimhanede 18 den sonra sokakta olacak , velev ki yüksek ihtimaldir sokakta bütün pisliklere bulaşacak ama tecavüz sonrası dünyaya geldiğini bilmemiş olması o çocuğun lüksü olacak öyle mi ?

(bkz: çocuğun ne suçu var anası kendisini öldürsün)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol