tecavüze uğrayan doğursun gerekirse devlet bakar

epikuros
bu tür sözlerin dışardan söylenmesi kolay oluyor galiba. istenmeyen gebelik bu sonuçta. işin ucunda töre cinayeti olabilir, intihar olabilir, merdiven altı uygulamalarla bebeğin ve annenin hayatıyla oynanan kumar söz konusu olabilir. bir şekilde kadın bu gebelikten kurtulmaya mecbur kalmış olabilir.

bu sözü sarfeden veya destekleyen kişilerin ailesinden birinin başına bu tür bir istenmeyen gebelik geldiğinde, kendilerini bu işten gizli kapaklı kurtarabilecek özel doktorları olabilir. fakat her kadın özel bir doktor bulamayabilir ve karnındaki henüz cenin haline bile gelmemiş canlıyla beraber kendi hayatını da kaybedebilir.

bizim toplumumuz kürtaj yasağına henüz hazır değil. ciddi bir geçiş sürecindeyiz. altımız kaval üstümüz şeşhane. toplumun büyük kesimini oluşturan orta ve üst yaş grubu olan muhafazakar çevrede eğitimden bilinçten çok geleneklerin etkisi var. gençlerin belli oranında da yine bilinç ve doğru eğitim yerine özenti var. istenmeyen gebelikler en doğudan en batıya kadar her bölgede var. kimi doğumla ve çocuk bakım evlerine teslim edilmeyle sonuçlanıyor kimi de kürtajla. sen toplumun tamamına yeterli bilinci ve doğru eğitimi veremedikten sonra getirip tepeden inme kürtaj yasağını koysan kaç yazar. bi tarafı yamatırken öbür taraf patlak verecektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol