selam anadolu

independence
sanirim onumuzdeki zamanlarda partile$meyi de hedefleyen bir kürt hareketiymi$. boyle bir $eyden haberim yoktu ama bir okuyucumuzun(muhtemelen hareketin icerisinde yer alan bir okuyucu) yollami$ oldugu "selam anadolu hareketi hakkinda bir $ey bulamadim" icerikli maili sonrasinda ara$tirdim ve bilgi edindim.

sitelerindeki "amac vizyon" kismindan bir alinti yapayim;

amaç – vizyon – misyon[1]




selamanadolu (paxanadolu = anadolu barışı) hareketi



önce insan – cesur çoğunluk – anadolu kardeşliği – anadolu milleti – anadolu devrimi,anadolu üst kimliği,…



herkesi olduğu gibi kabul eden halkına ve dünya insanlığına hizmet etmeyi ve türkiye’yi dünyanın lider ülkesi yapmayı amaçlayan anadolu barışı (selamanadolu = paxanadolu) hareketi 2013 yılına kadar partileşiyor.



1.amacimiz : anadolu barışı (paxaandolu) hareketinin amacı; türkiye’nin dünyanın lideri olmasıdır. selamanadolu (paxanadolu) hareketi,türkiye ve dünyaya barış ve huzur getirmeyi amaçlamaktadır.



2- vizyonumuz : yurtta selam (pax = barış) dünyada selam (pax = barış) vizyonuyla,türkiye’nin liderliğinde yeni bir medeniyet ve yeni bir dünya düzeni (selamanadolu = anadolu barışı = paxanadolu) stratejisiyle; türkiye’nin ekonomik,sosyal,siyasal, kültürel,bilimsel,… gelişimini sağlayarak ve çağın gerektirdiği bilgi toplumuna… geçerek,türkiye’yi bölgesinde ve dünyada süper güç ve lider ülke yapmaktır.



3- misyonumuz : bütün dünya insanlığına hizmet (selam-pax-barış) etmek için dünya barışını (selamanadolu = paxanadolu) sağlamaktır. türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruyarak,milli ve manevi değerlerimizle,tarihimize (çanakkale ruhu) sahip çıkarak,anadolu barışı (selamanadolu = paxanadolu)’nı sağlamaktır.




yani neymi$ amac?

turkiye’yi dunyada super guclu ve lider bir ulke haline getirmekmi$. haydi bakalim. siteleri de $u $ekilde;

http://www.selamanadolu.com/
benduruyorumsebagitti
aile üyelerinin toplandığı, yeğenlerin gecenin bir vaktine kadar ortalığı yıktığı günlere denk gelmiş. tv izlemeyi bıraktığım, gazete de eskisi gibi/kadar okumadığım günlere. internette de ruhen bulunduğum günlere...

#1016944

entryi okur okumaz, aklıma the cemaat geldi nedense. web sayfalarına girdiğimde de bu düşüncem pekişti. belki tamamen cemaat mahsulü değil ama son zamanlarda her burnu karıştıran parmaklarının bu işin içinde de olduğunu sanıyorum. öncesini bilmem ama 90’lı yıllarda bugün "ergenekoncu" diyerek kafadan etiketledikleri kişilerden farklı bir dil kullanmazlardı. demirel’e, gözyaşları eşliğinde bilmem ne ödülü veren fethullah gülen’di. tıpkı kenan evren ve yaşar büyükanıt’a başka bir bilmem ne ödülü veren akp gibi... kenan evren için "allahu alem (allah bilir) cennetliktir" diyen de fethullah gülen’di.

zaman gazetesinin +1k tasarım etkinlikleri gibi, türkçe olimpiyatları gibi; kürtçe yayın yapan dünya tv gibi... ziyadesiyle, kör gözüne parmağım bir girişim. bölgede pkk-cemaat gerginliği olduğu yazılıp çiziliyor. bir imam öldürülmüştü, sonra bir yurda molotof atılmıştı. vs vs

izliyorum, düşünüyorum... bölük pörçük düşünceler geçiyor aklımdan. düşünmemeyi, konuşmamayı, yazmamayı istiyorum çok zaman...

devir değişiyor. yeni bir dünya düzeni inşa ediliyor ve o düzen içerisinde de yeni bir türkiye. kendi içinde, bölgesinde ve dünyada... muhafazakârlık, demokratikleşme, yeni osmanlıcılık, amerikan soslu cici türk&islam sentezciliği... ne ben bunları dile getirecek adamım ve ne de ben dahil alıcısı var düşündüklerimin.

bir zamanlar, "komünizm gelecekse onu da biz getiririz, size ne oluyor" diyen ve tek partinin ankara valisi nevzat tandoğan’ın sözleri üzerinden bir zihniyetin anatomisini/karakteristiğini ortaya koyanlar, bugün ellerinde düğmeler, püskevitler...

toplum mühendisliğinden şikâyet edenler, yüksek mühendis bugün...

yasadışı dinleme-izlemeden şikâyet edenler çarşaf çarşaf, gece gündüz etrafa birşeyler atmakta...

etrafa, tolerans/hoşgörüyle başlayıp bilumum gülücüklerle yıllarca süren bir pazarlama stratejisiyle halihazırda devam eden çalışmalar ete kemiğe bürünüyor iyice.

harita yapmışlar. türkiye’yi, aptal şapşal isimlendirmelerle birkaç bölgeye ayırmışlar. demokratik özerklik bilmem ne saçmalıkları yine...

celladına baltasını uzatan, kafasını kütüğe yatıran çok sevgili vatandaşım, halkım, seçmenim...

tüm bunları bir kanaat üzerine yazıyorum.
belki de sevgili cemaat masumdur.
belki bölücüler de masumdur.
belki hak/hukuk yanlıştır, eğridir...
belki de hayat, küpünü doldurmaktan, saltanatını kurmaktan ibarettir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol