2 mayıs 2011 usame bin ladin in ölümü

independence
barack obama tarafindan aciklanmi$tir.

bugun barack obama’nin talimati ile pakistan’in ba$kenti islamabad $ehrinin yakinlarinda bulunan karargahina yapilan bir kara operasyonu sonucunda usame bin ladin amerikan askerleri tarafindan ölü olarak ele gecirildi. usame bin ladin’in ölümü yapilan dna testinin de olumlu cikmasi sonucunda aciklandi.

haberin detaylari icin;

http://www.hurriyet.com.tr/planet/17684404.asp?gid=381
tasarimharikasi
ben öldürüldüğünü düşünmüyorum. zira bin ladin denen adam bugün amerikanın sahip olduğu en önemli petrol rezervlerinin yüksek hisseli ortaklarından biri, en güçlülerinden. texaco firmasının tüm kararları bu herifin iki dudağı arasında. ayrıca "öldürüldü" haberlerinin fotoğraflarına bakıyorum, yani fotoşop akıyo her yerinden. amaç sadece gündem değiştirip kötüye giden amerikan ekonomisini biraz canlandırmak olsa gerek. hem bin ladin ölmemiş olsa bile kaç kişi görecek ki allasen.
independence
medyada yayinlanan resimler amerika tarafindan servis edilen resimler degilmi$. bir pakistan gazetesinin yayinladigi resimler tamamen fakemi$. fotoshop marifeti ile hazirlanan resimlerin sahte oldugu daha sonradan duyurulmu$ insanlara. ayrica bir soylentiye gore bin laden’in cesedi okyanusa atilmi$.
independence
bin laden’in yakalani$i senelere yayilan istihbarat bilgileri sonucunda gercekle$mi$.

2005 senesinde bir kuryenin bin laden’e siklikla bilgi ta$idigi tespit edilmi$ ve amerikan istihbarati tarafindan kurye yakalanmak yerine takibe alinmi$. bir sure sonra kuryenin bir villaya cok siklikla girip ciktigi tespit edilince villada el kaide’nin onemli isimlerinin ya$iyor olabilme ihtimali goz onunde tutulmu$ ve villa siki bir gozlem altina alinmi$. bir sure sonra villada kimi tadilat i$lemleri yapilmi$. di$ariya dik duvarlar orulmu$, dikenli teller cevrilmi$, bu da istihbaratin villa uzerinde daha fazla durmasina sebebiyet vermi$. villa da hicbir ileti$im araci yokmu$ ve hatta villadan cikan copler evin icerisinde yakilip daha sonra di$ariya cikartiliyormu$. tum bu detaylari degerlendiren istihbarat elemanlari villada bin laden’in kaldigini du$unmu$ler ve gectigimiz agustos ayi barack obama’ya bu konu ile alakali bilgi vermi$ler. ondan sonra da operasyonun ba$lamasi icin gerekli tek $ey bin laden’in bu villada ya$iyor oldugunun kanitinin ele gecirilmesi kalmi$. o bilgi de dogrulaninca operasyon ba$lami$ ve amerikan komandolari 4 helikopterle villanin cevresine ini$ yapmi$lar. teslim ol cagrisina olumsuz yanit alinca da 40 dakikalik bir cati$ma sonucunda bin laden’i kafasindan tek kur$unla oldurerek operasonu sonlandirmi$lar.
isyankarmuhabir
amerikan yetkilileri ladin in ölüdürülüşünü anlatırken sıvadılar; ’’silahsızdı ama direndi’’ buda yetmezmiş gibi cesedin neden gösterilmediğine dair bir soruya fotografların korkunç olduğu için yayınlanmadığı şeklinde bir cevap verdi.
http://www.haberturk.com/dunya/haber/627063-silahsizdi-ama-direndi

buradan anlaşılıyorki amerikanın seal team i bi sike yaramamktadır, 5-10 kişilik bir tim silahsız bir adamı yaptıkları baskın sonucunda yakalayamıyor ancak, korkunç şekilde öldürebiliyor. herhalde ladin çok iyi derecede yakın dövüş biliyordu ki bu timdeki yarmalar ancak vurarak etkisiz hale getirebildiler.
independence
operasyonun ardindan cekilen $u fotograf flickr’a yuklenmi$ ve 38 saatte 1.597.561 kez goruntulenerek rekor kirmi$.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/17725431.asp?gid=381
independence
iran istihbarati bin ladin’in aslinda uzun zaman once saglik sorunlari sebebi ile öldügünü ve bunu kanitlayacak delilere sahip olduklarini aciklami$. bakalim neler olacak.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol