2004 yılında berlin festivalinde fedakar kız filmiyle ve aynı yıl venedik film festivalinde boş ev filmiyle en iyi yönetmen ödülüne layık görülen güney koreli yönetmen..
kim ki duk
"yay" filminin de yönetmeni.nefis filmleri vardır bu adamın.ama çoğu filmseverin adını bile bilmemesi ne vahim.vatan böyle insanlara mı kalacak yahu. vay halimize
orta cag avrupasında sehre yenı gelen kısının dük’ün kim oldugunu bılmemesı durumunda halktan bırıne soracagı sorudur...
(bkz: olaya bir de su acıdan bakmaya ne dersiniz">[gbkz]olaya bir de su acıdan bakmaya ne dersiniz)?
(bkz: olaya bir de su acıdan bakmaya ne dersiniz">[gbkz]olaya bir de su acıdan bakmaya ne dersiniz)?
(bkz: yay)
(bkz: boş ev)
(bkz: zaman)
son çektiği "zaman" filmini diğer filmlerine nazaran daha kopuk ve daha özensiz bulduğum güney koreli yönetmen.
(bkz: zaman)
(bkz: shi gan)
(bkz: zaman)
(bkz: shi gan)
cektiği filmlerin tamamının senaryosunu da kendisi yazan yönetmen.
(bkz: bin jip) (bkz: shi gan) (bkz: bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom)
(bkz: bin jip) (bkz: shi gan) (bkz: bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom)
kim ki duk?
filmlerinin sonunda suratta "nasıl yani?" ifadesi oluşturan yönetmen.
boş ev filmi şimdiye kadar gördüğüm en güzel aşk filmelerinden biridir...ve her bir sahne bi fotoğraf karesi gibidir..insan görsellikte zaten o derece kaybolur ki film ne anlatırsa anlatsın zaten güzel olacaktır...
isim olarak kullanılan ki ayrı yazılırın en bilinen örneği. kore dil kurumu ile tdk beraber çalışıyormuş. işte hukuğu ordan dilbilgisini burdan bir şekiller yapıyoruz tabii.
bu kadar az diyalog ile bu kadar çok ve derin mevzular nasıl anlatılır sorusunun cevabı olan yönetmen. favorilerim boş ev ve nefes olmakla beraber tüm filmleri izlenesidir.
çoğu insan gibi bende filmlerinin güzel olduğunu düşünüyorum. az söz çok eylem mantığını taşıyor daha çok. fakat bir şey dikkatimi çekti. yanılıp yanılmadığımı anlamak için bütün filmlerini sıra sıra izliyorum. bir filmi bir önceki filmine çok yakın. işlediği konular, karakterler hepsi birbiri gibi. hepsini izlemeden yorum yapmamak lazım tabiki.. evet haklısınız! hepsi bitince yine aynı konuyu düşünmeliyiz.
korelilerin soyadını başta söyleme alışkanlığı yüzünden adı kim sanılan yönetmen. isminin batı standartlarında okunuşu ki duk kimdir. bir çok yönetmende olduğu gibi ki duk da bazı şeylere takıntılıdır. filmlerinde genelde göl ve göl evi bulunur, her zaman yaşlı bir bilge vardır., tüm filmlerinde vicdan ve pişmanlık göze çarpar. spring summer fall winter and spring filminin sonundaki karda koşan adam bizatihi yönetmenin kendisidir. severiz, candır.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?