confessions

ultio

- Yazar -

  1. toplam entry 8
  2. takipçi 1
  3. puan 2496

hastalık

ultio
hastalığı olan insanların çok sık yaptığı şeylerden bir de devamlı hastalıktan bahsedip durmaktır. bunun sebebi, sürekli hastalığı düşünmeleridir, gerisi sadece düşünceleri söze dökmekten ibarettir. kendinizi bir parça kötü hissettiğinizde, bundan bahsetmeyin; sıkıntınızın artmasını istemiyorsanız tabii. bu durumdan, düşünme biçiminizin sorumlu olduğunu bilin ve elinizden geldiği kadar çok; “kendimi harika hissediyorum. o kadar iyiyim ki” deyin ve bunu hissedin. birisi size nasıl olduğunuzu sorduğunda kendinizi harika hissetmiyorsanız bile, kendinizi iyi hissetme düşüncesini aklınıza getirdiği için ona teşekkür edin ve cevap olarak; nasıl olmak istiyorsanız onu söyleyin. hasta sağlık mevzu olduğu zaman daha önemli bir şey yoktur.

25 eylül 2017 kürdistan referandumu

ultio
eğer ki gerçekleşir ve evet sonucu çıkan bir referandum olursa ortadoğu yeniden köklü bir şekilde değişime uğrayacaktır.
peki bu referandum sonrası neler olacak, olacak senaryoların iki yönü var:
birincisi;bağımsız kürdistan devleti iran, ırak ve türkiye devletleri için tehdit oluşturan bir güç olacak.bu durumda amerika ve israil bu tehditi kullanarak işlerine geldiği gibi kullanacak. kürdistan da iran, ırak ve türkiyeden intikamını bu şekilde alabilecek.
ikincisi;iran,ırak ve türkiye devletleri kürdistan devleti için tehdit oluşturacak. kürt devleti de kendisini destekleyen israil ve şu anda sessiz kalan körfez ülkeleri ile ticari anlaşmalar yaparak ticari hacmini genişletecek. ayrıca avrupa ile dostane ilişkiler kurup içerde yeni bir medeniyet kurmayı hedefleyecek. komşularından gördüğü tehdite boyun eğmeyip askeri önlemler alacak ama hiçbir zaman diplomasiden vazgeçmeyecek böylece dünyanın geri kalanından hoşgörü alan kürdistan bı devletlerin işini zorlayacak ve uzun vade de bu devletler kürdistanı kabulleneceklerdir.
size hangisi daha mantıklı geliyor bilemem ikisi de mantıksız geliyor ama bence bu ikisinden biri gerçekleşecek yada bir benzeri olacak.

türknet

ultio
başvuru yaptığım internet sağlayıcı firma. 150 gb akk ve 35 mb hız vadediyorlar. beni cezbeden kısmı ise taahhütsüz olması. yani baktım bok gibi 1 ay kullanır fişini çekerim. yıllardır yalın internet kullandığımızdan sabit hat çekmeleri garip geldi.
ttnet kullanıcısı olarak evet yıllarca zikildik fakat en azından eve kadar kuruyorlardı. bunlar apartman girişine ankastre kutusu diye bi şeye (muhtemelen telefon ile ilgili) kadar hattı çekmişler. ordan eve kadar kendim hat çekip modemin ev içi kablo kurulumunu da kendim yapacakmışım. dakka bir gol bir yani. hayır kendim yapamayacağım besbelli de elektrikçi mi çağırıcam ne çağırıcam bu işten kim anlar hadi kablo sistemini eve kadar taşıdı, elektrikçi ne anlasın modemden şeyden onu kime yaptırıcam hiç bilmiyorum. hadi bakalım bi garip firmadır.

elseve

ultio
bunun mucizevi yağ saç güzelleştirici kremi adlı ürününü * alırken cidden mucize bir şey bekliyordum. sürer sürmez ayna gibi parlatıp yumuşacık, pamuk gibi yapacağını sanıyordum ama öyle bir şey olmadı. bazı şeyler cidden reklamdan öteye gidemiyor. aha bu da öyle bir ürün.

bunun ayıldım bayıldım kullanır kullanmaz hayatım değişti gibi reklamını yapan yutubırlar bundan kazandığınız para boğazınızdan geçemesin.

medellin

ultio
dünyanın en çok nüfuslu şehirleri sıralamasında yüzüncü olup, üç milyondan fazla nüfusu bulunan kolombiya şehridir. 1616'da francisco herrera y campuzano tarafından kurulmuştur. tropikal iklime sahip kısımda yer alır, sıcaklık genelde 15 dereceden aşşağıya düşmez.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol