confessions

normaladam

- Yazar -

  1. toplam entry 27
  2. takipçi 2
  3. puan 3651

kampüsweb

normaladam
sürekli reklam banner'larını gördüğüm fakat tıklamadığım site idi. bugün merak ettim "tanrıya inanmak için 6 sebep" yazan banner'a tıkladım siteye baktım. misyoner olarak tanımlamak istemem. çünkü islam'a davet etmek nasıl misyonerlik olmuyorsa adamlar da hıristiyanlığa davet ediyorlar işte. neyse biraz site içerisinde dolandım pek ciddi bir argüman göremediğim için sağ alt tarafta canlı sohbet yazan simgeye tıkladım. birinin çıkacağını pek beklemiyordum açıkcası çünkü site gözüme dandik gelmişti. canlı sohbet'e bahan diye biri geldi "ne dir bu sitenin amacı" gibi kıl sorularıma ragmen yumuşak bir tondan iyi niyetle benimle sohbet etti. dinlere inanmayan bir insan olduğumu da söyleyince baya sohbet ettik kendisiyle. kendi inancını anlattı neden bunu seçtiğini doğrunun yanlışın ne olduğunu ahlak kavramı da dahil bir çok konuda konuştuk. daha sonra sevgiler selamlar dileyerek görüşmemizi sonlandırdık. biraz kişisel sorulara da girince öğrendim adam klisede vaizmiş. kendince mantıklı açıklamalar yapmaya çalıştı sorduğum sorulara. ben ikna olmadım ama olanlar vardır.

combat arms

normaladam
online fps action oyunudur. counter-strike ekolü sayılabilir. 2007'de tr için serverlar aktif olduğundan beri oynarız severiz. tüm oyuncuların tecrübesine göre rütbeleri ve ölme/öldürme oranları vardır. exp. kazandıkça rütbeniz artar. oyun içi satın almaları yoğun yaşanır. yine de beceriniz yoksa en pahallı silah ve ekipmanları alsanız bile sazan gibi avlanırsınız. zombie modları vardır zevklidir tavsiye edilir.

deadlift

normaladam
yanlış uygulamalar her egzersiz için olduğu gibi deadlift için de sakatlık riski oluşturmaktadır. ancak kimse deadlift yaptığı için ölmez. ölse ölse steroit ve türevi ilaçlar aldığı için ölür. bu ilaçları alıyorsan deadlift yaparken veya yatakta uyurken de ölebilirsin.

deadlift

normaladam
ön, arka bacak, baldır, kalça, alt-bel, kanat, omuz, ön kol, karın gibi neredeyse tüm vücut kaslarını çalıştıran bir egzersizdir. yapabileceğiniz en işe yarar harekettir. hatta kendiniz için yapabileceğiniz en iyi şeydir. deadlift yapan dik yürür, deadlift yapan sağlam basar, güçlenir, beton çivisi gibi olursunuz... programınıza bu hareketi mutlaka ilave edin. bacak antremanı gününüze veya sırt gününüze ekleyebilirsiniz. ama dikkatli yapın. yanlış uygulamalar kalıcı sakatlıklara neden olabilir.

sull'aria

normaladam
wolfgang amadeus mozart'ın le nozze di figaro (figaro'nun düğünü) operasında 3. perdedeki aryadır. defalarca dinlense de bıktırmayacak kadar kusursuz bir eserdir. bir aşk mektubunun kaleme alınma anı canlandırılır. kontes, hizmetçisine söyler ve hizmetçi tekrarlayarak yazar. sözlerini bilmek pek gerekli değil. belki de the shawshank redemption'daki red'in de söylediği gibi; bazı şeylerin bilinmemesi daha iyi..

rahmaninov'un 3. piyano konçertosu

normaladam
camiada çalınabilirliği en zor piyano konçertoları arasında ön sıralarda görülür. değişken melodileriyle onlarca farklı duyguyu anlatır. bana sorarsanız dengesiz bir ruh halini özetler. bazı noktalarını yıllarca dinleseniz bile anlayamazsınız. matematik problemi gibidir. bazı noktaları ise tam şah damarını yakalayıp sallar adamı. tüyleri diken eden bir sanat eseridir. bir çok kısmında notalar arasında boşluk yoktur. iki elinizin ayrı melodileri aynı anda çalması gerekir. her babayiğidin harcı değilidir. çalması da dinlemesi de zordur.

archicad

normaladam
version 6.0'dan beri yani 12 yıldır tüm mimari proje ve 3d görsel çizimlerimde kullandığım ve hatta zamanında profesyonel eğitimini verdiğim çizim, tasarım, modelleme programı. kullanımı çok zevklidir. render almak için mutlaka ek program kullanılmalıdır.

(bkz: artlantis)

galah kakadu

normaladam
3 yıldır sahibi olduğum papağan türü. kendisini görüp pembeliğine ve zekasına hayran kalıp aldık. 3 senedir elimi sürmedim evde 2 düşmanız. kartal gibi uçarak pençeleriyle saldırır. gagası kemik kıracak kadar güçlüdür. ve kız arkadaşınıza bayılır. kucağına yatar uyur. "seni çok seviyorum" der. siz ortalıktaysanız kendi sevgilinize yaklaştırmaz. uyuz olursunuz. 3500 tl verdiğinize pişman olursunuz. sevgili kişisi de ona bayılır ölürler birbirleri için. öpüşüp koklaşırlar, siz öyle uzaktan bakarsınız. ama çok zekidir, adam seçer. ortamına göre politik kısa süreli ateşkes yapar. o sırada işini görür. herkesi tanır. ve köpek gibi koruma görevi üstlenir. eve yabancı geldiğinde hiç duymadığınız tiz bir çığlık atarak bütün tüylerini kabartıp kendini büyük ve çirkin gösterir. gerçekten korkutur.

into the dead

normaladam
fps niteliğinde bir zombi öldürme veya zombiden kaçma oyunudur. farklı modları vardır. en uzun mesafe kaçmaya çalışırsınız veya en fazla zombiyi öldürmeye çabalarsınız. güzel ve sıkmayan bir oyundur. 8730 m kaçarak kendi high score'umu yaptım. tek seferde de 1277 zombi öldürmüşlüğüm vardır. oyun içi satın almaları oyuna zevk katar. kuru kuru oynamayın 3 kuruş para verin.

gerze

normaladam
doğduğum büyüdüğüm ufak ilçe. son zamanlarda insan silüeti klasik orta anadolu görüntüsüne dönmüş üzüldüm. ben çocukken daha güzeldi.
rusyadan kaçıp limana sığınan ve elle beslediğimiz bir beyaz balina vardı. sonra ruslar gelip aldı.

(bkz: balina aydın)

artlantis

normaladam
archicad olmak üzere bir çok 3d modelleme programı ile tam uyumlu render programıdır.
artlantis 5 versiyonu önceki versiyonlarda kullandığınız kütüphaneyi convert etmeden görmemektedir. ve convert işlemi hiç te pratik değildir. 15 gb kütüphanesi olan biri olarak bu konuda hüzün yaşamaktayım. oysa 5'ten sonraki versiyonlarda light engine oldukça gelişmiş. kafayı takarsan v-ray'den farkı yok.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol