confessions

ulema

- Yazar -

  1. toplam entry 22
  2. takipçi 1
  3. puan 3396

bilgi sözlük'ün alternatif olamaması

ulema
Bence Gerçeği yansıtan önermedir.

Yıllardır ne zaman ekşi sözlük'ü protesto etsem kendimi mecburen burada buluyorum. Galiba yazmadan duramıyorum ancak şu gerçeği de belirtmek gerekir. Bilgisözlük yöneticileri her ne kadar iyi niyetli olsa da Ekşisözlük'ün alternatifi olmayı bitürlü başaramadı. Bence bilgi sözlük değilde farklı bir plaform üzerinden ekşisözlük yazarlarının da desteği alınarak yeni bir oluşuma gidilmesi daha başarılı olacaktır. Örneğin seçilecek 500 veya x sayıdaki ekşisözlük yazarının moderatör olacağı, yazarları onaylayacağı bir yapı kurulursa ve yönetim gönüllülük esasına dayalı, şeffaf bir yapıda olsa kesinlikle ekşisözlük yerine tercih edilecek bir platform olacaktır. Ekşisözlük gibi ticari bir kurum da ister istemez batacak veya akıllanacaktır.

hakkımızda

ulema
şirketlerin web sitelerinde, kurumsal kimliklerinden bahsettikleri bölüm. vizyon, misyon, ciddiyet, yönetim vb. bilgiler genelde bu bölümde bulunur.

bilgisözlük sitesinde ise, 2004 - 2016 © independence corporation yazısının altında bulunan ve tıklandığında "hakkımızda yazıları" ibaresi çıkan bölüm. bunun gibi baştansavma hazırlanması durumlarında ciddiyeti yok eder, güven zedeler.

çömezlerin onay alma süreci

ulema
yapmayın lütfen, 8k bekleyen kişi olduğuna kim inanır? eksi sozlük'te bile bu sayı 20k'yı aşmamıştır. eğer ileride başarılı olabilecek, ekşi sözlük'ün yerini alabilecek bir site olmak istiyorsanız, şeffaf oluni dürüst olun, bizden olun!.

tanım:" hali hazirda 8k dan fazla onay bekleyen comezimiz mevcut." denildiğine göre, olduça uzun süre beklenebilecek süreçtir.

vladimir nabokov

ulema
ilk eserlerini rusça yazmasına rağmen uluslararası ününü ingilizce yazdığı romanlarla kazanan, en tanınmış eseri stanley kubrick ve adrian lyne tarafından filme de çekilen "lolita" adlı roman olan rus asıllı abd'li yazar.

bumin kagan

ulema
türk adıyla kurulmuş ilk devlet olan ilk göktürk kağanlığının kurucusudur. tahmini olarak 552 yılında huai-huang'ın kuzeyinde baş düşmanı olarak gördüğü cücenlere ağır ve ani bir darbe vurarak bu devleti ortadan kaldırdığı ve ötüken merkezli göktürk kağanlığı'nı kurduğu bilinmektedir.

jeff bezos

ulema
kendisiyle kıyaslanan kuruculardan steve jobs veya bill gates gibi garajda kod yazan yarı “geek” bir karaktere sahip olmayan, teknoloji dünyasındaki diğer liderlerin aksine daha kurumsal ve sade bir yaşam öyküsüne sahip amazon'un kurucusu.

faun

ulema
oyneng yar isimli lirik uygur halk şarkısını seslendirmiş olan alman müzik grubu. almanya'daki türk nufusu göz önüne alındığında damarlarında türk kanı olabilir.

kambiyum

ulema
ağaçların ve diğer odunsu bitkilerin gövdeleri kesildiğinde ortaya çıkan farklı renklerdeki yuvarlak halkaların her birisidir. ağacın yaşının belirlenmesi amacıyla kullanılır. orta okul yıllarında çocuklara doğa ve ağaçlarla ilgili öğretilen faydalı bilgilerdendir.

liken

ulema
mantarlar ve fotosentetik alglerden meydana gelen simbiyotik birlikteliklerdir. şekil ve yaşayış bakımından kendilerini oluşturan alg ve mantarlardan tamamen ayrı bir yapı gösterirler.

ribozom

ulema
sitoplazmada serbest veya endoplazmik retikulum'a bağlı olarak bulunan 120-200 angstrom çapında yapılardır. yaklaşık olarak %65 kadarı "rrna"'dan, geri kalan %35'lik bir kısmı ise "ribozomal proteinler"'den oluşur.

muggle

ulema
harry potter serisinde büyücülük yetenekleri olmayan kişilere verilen addır. büyücülük yeteneği olmayan ana ve babadan da büyücüler doğabilir (muggle'dan doğmalar) ancak muggle olmayan birisinden muggle doğamaz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol