confessions

sekerlik

- Yazar -

  1. toplam entry 43
  2. takipçi 1
  3. puan 45823

master boot record

sekerlik
hard diskin ilk sectorunde ki minik program. bu program sirasi ile sunu yapar

-partition table i oku
-hangi partition dan boot edilecegini bul
-boot edilecek partition in ilk sectorundeki control programini transfer et(boot record)
-os i baslat

işletim sistemi

sekerlik
temel islemleri uygulayan (klavyeden girdi,ekrana cikis,hardware management) ve bilgisayarin yapisindaki karmasik programlari ayni anda calismasini saglayan bilgisayarin en onemli programi. ayrica isletim sistemleri son kullanicilar cogu ceyden feragat eder.. misal "ben x dosyasini y klasorune kopyalamak istiyorum" diyip bunu rahatliklar yapilabilmesini saglayan programlardir. kac tane disc drive var manufacturer i kimdir bunun gibi guzelliklerle ugrasilmaz. mistir.
bir kac ornek vermek gerekirse... macosx, windows, dos, linux.

boot recorda kendisini bir guzel yerlestirip bilgisayarinizi ilk actiginizda yuklenmelerini de saglarlar bu hinzir programlar

microsoft

sekerlik
ticaret nasil yapilmalidir sorusunun cevabi. kimsenin acikcasi bok atmaya hakki olmayan firma. su anda bir embesilin bile kullanabilecegi bir isletim sistemini baska hic bir firma yapmiyor. ust duzey kullanicilara getirilen sinirlamalar sinir bozabilir ama alternatifler var bunun icin.

hysteria

sekerlik
halaylik muse parcasi. solosu insani tey tey nidalari esliginde ayaga kaldirir. sozleri ise su sekilde...

it’s bugging me, grating me
and twisting me around
yeah i’m endlessly caving in
and turning inside out

’cause i want it now
i want it now
give me your heart and your soul
and i’m breaking out
i’m breaking out
last chance to lose control

its holding me, morphing me
and forcing me to strive
to be endlessly cold within
and dreaming i’m alive

’cause i want it now
i want it now
give me your heart and your soul
i’m not breaking down
i’m breaking out
last chance to lose control

and i want you now
i want you now
i’ll feel my heart implode
i’m breaking out
escaping now
feeling my faith erode

assembly

sekerlik
makine dilinin bir ust hali. makine dili sadece sayi gruplarindan olustugundan ve bunlarin okunmasinin nerdeyse imkansiz oldugundan mnemonic denilen kisaltmalarin devreye girmesi ilenitekim daha okunur olur ve assembly dedigimiz dil olusur. assembly daha sonra assembler lar yardimi ile machine code a donusturulur. ayrica baslayipta ogrenmeyi beceremedigim tek programlama dili. her seferinde kusarak bilgisayarin basindan kalktigim gunleri hatirlarim peeaah.

asp

sekerlik
basic syntax i baz alinarak gelistirilmis bir scripting dili. performans bakimindan incelendiginde kullanildigi platforma gore buyuk farklar meydana cikabilir. nitekim bu php icinde boyledir. optimize edildiginde gayet verim alinan bir dildir. sozlugun yazildigi dildir. hangi programlama/scripting dili olursa olsun yanlis tek bir tirnak isaretinin butun code u yerin dibine batirdigini dusunursek gayetde guzel bir scripting dilidir.. calisma mantigi client-server-client dir. request ve response lara dayali bir dildir.

script

sekerlik
scriptin yazildigi dili anlayabilen baska bir program tarafindan okunup calistirilabilen code obekleri. script code larin calistirilabilmesi icin object code a derlenmesine gerek yoktur. gunumuzde ise cogu internet kullanicisinin irc client lere verdigi isimdir.

php

sekerlik
cok ragbet gormesinin oncelikli sebeplerinden birinin calistigi platformlarin free olmasidir. hiz bakimindan asp ile cok defa yarisa tabi tutulmus her seferinde farkli yerlerden fakli sonuclar cikarilmistir. asp nin yavaslgini ise database driver larindan kaynaklandigi soyleyenler de var tabi. gel gelelim bu insanlar mysql in de asp ile gayet stabil bir bicimde calistigini bilseler yada arastirsalar ne guzel olurdu.

java

sekerlik
ogrenmek isteyen birinin kafasini vererek kolay ogrenebilecegi, sun microsystems tarafindan gelistirlmis/gelistirilmekte olan programlama dili. syntax i cok zevklidir.

coder

sekerlik
herhangi bir programi yazan test eden kisi

gunumuzde ise coder cok farkli bir anlamda kullanilmaktadir. coder la programcinin cok farkli seyler olduguna inanilmaktadir. bu hakli bir anlayistir. nitekim bazi insanlar artik program 3 sn daha erken aciliyor diyebilmek icin kasarken digerlerinin sadece eyecandy ler ile isleri yuruten code optimization nedir bilmeyen insanlarin bu sektorde daha fazla yer kazanmasi cok icler acisi bir durumdur. nitekim artik cosan bilgisayar konfigurasyonlari ile bu pek de onem tasimiyor son kullanicinin gozunde.
son olarak olmak icin var gucumle calistigim olmak istedigim sey.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol