uluslararası ilişkiler

cunta
birkaç yıl sonrası için birkaç gün sonra hazırlayacağım tercih listesinde yerleşme umuduyla yazacağım ve tecrübelilerin(varsa bilgiçlerin) tavsiyelerine muhtaç olmama neden olan program.
elma sekeriiii
bu alanda, kalıcı arkada$lıkların degil kalıcı çıkarların olduguna her daim vurgu yapılır.

siyaset ve hukuk oyunudur büyük çogunlukla.
imphotep
dış ülkeden manita yapmakla eş anlamlı kelime bütünüdür.dış ülkeden manita yapılıp ilişkiye girilir.evet.budur.
wish you were beer
tarih, politika, ekonomi, sosyoloji, ve bu derslerin çeşitli dallarıyla meşgul olan, okuması zor ve bir o kadar da eğlenceli olan bölümdür. okumayı, araştırmayı sevmeyenlerin girmesi tavsiye edilmez, zira bitirmek işkenceye dönüşebilir.

hacettepe üniversitesindeki bölümü hakkında ayrıntılı bilgi için:
(bkz: http://www.ir.hacettepe.edu.tr/)
wish you were beer
diplomat olma hayalleriyle girilen, girdikten sonra diplomat olunmaz diplomat doğulur önermesinin kabullenildiği ve bunun üzerine bankacılık, yöneticilik, memurluk gibi alanlara yönelinen bölümdür. evet okuması zevklidir, ayrıca zordur da. projeler, ödevler, makaleler peşinizi bırakmaz. ayrıca sen büyüyünce ne olacaksın sorularına belirli cevaplar verebilme lüksünüz yoktur zira uluslararası ilişkiler uzmanı diye bir tabir de yoktur naparsınız.
karpuzz
türetilmiş bölümlerden.
mezun olunca ne olurlar kendileri de bilmez.
şöyle bir soruyla karşılaşmıştım,
- hocam biz mezun olunca ne olucaz?
- adam olucaksınız yavrum.
- yok hocam. kartımıza ne yazıcaz.
uluslararası ilişkilerci mi
uluslararası ilişkilerog mu
uluslararası ilişkilerist mi
uluslararası ilişkiler uzmanı mı ne olucak hocam lütfen bir şey söyleyin, mağduruz.
- hımm budaya dönün çocuğum, o size doğru yolu gösterecektir. allah’tan ümit de kesilmez öyle boş yere.
melusine
diplomat olma hayaliyle girip mezunlarından diplomat çıkmaması nedeniyle iktisadi ve idari bilimler fakültesine bağlı ve iktisat, işletme gibi bölüm mezunlarıyla aynı işleri yapan insanların okuduğu bölüm.
seyhmerat
uluslararasi iliskiler;devletler,devletsel aktorler veya devlet disi aktorler arasindaki siyasi,ekonomik,kulturel iliskiler butunun tumudur.bu iliskilerde devletsel aktorler elbetteki devletler ve devlet baskanlaridir veya liderleri.ayrica devletlerin kurdugu kuruluslarda vardir ve bunlarda dunya politikalarini etkiler,birlesmis milletler,nato gibi.ayrica devlet disi aktorlerde vardir.bunlar buyuk sivil toplum orgutler,cok uluslu sirketler ve de teroristlerdir.bunlarin cogu zaman ozellikle de kuresellesmeyle beraber dunya politikalarina yon verdikleri gorulur.ozellikle de cok uluslu sirketler cogu zaman cogu devletin onune bile gecmeyi becermistir.
pergamos
gucsuzun ezilip yok oldugu.haksizliklarin diz boyu oldugu ulkeler arasi iliski bicimi. sosyaldarwinizm olayini kanitlayan bir politik terim
alman
ulkeler arasinda dostluk gibi kavramlaryn olmadığı durumdur.sadece cikar iliskisi soz konusudur.bugun dost olan iki ulke yarin dusman konumuna gecebilir.tarihte de bircok ornegi vardir.osmanli-fransiz yakinlasmasi,osmanli-almanya yakinlasmasi,turkiye-amerika yakinlasmasi...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol