terk edilmek

boranepy
ilişkilerin %62.4’ünde görülen bir tür hastalık.

kahrolmak ile sonuçlanır. nadiren ölüm görülür.

süreç detoksifikasyon gibi işler, ilk anda birşey anlaşılmaz. kişiye göre değişen bir periyoddan sonra kişide yoksunluk belirtileri başlar (hüzün, sinir, yatarken terleme, uyuyamama veya çok uyuma). klasik bağımlılık modellerinde olduğu gibi bırakılan madde’nin (sevgili) yerini başka bir madde ile doldurulması gerekir. (alkol, başka bir sevgili, köpek vb...) detoksifikasyon sürecinde yapılan en büyük hata 1 kereden birşey olmaz diyip sevgiliyi aramak görüşmeye çalışmaktır. ilk 6 ay boyunca görülebilen bu durum neticesinde teeee ilk başa dönülür, itinayla kahrolunur. detoksifikasyon süreci kişiye göre değişmekle beraber ilişki sürecinin 5te 1’i kadardır.

uzman terkolog’lar tarafından yapılan araştırmalara göre hastaların %40’ında gelişebilen acıya bağışıklık ile tolerans artar. klasik terk edilmeler artık üzememektedir, daha büyük bir acıya ihtiyaç duyulur. hastaların %44’ünde sırf daha beter terk edilebilmek için evliliğe meğil görülmektedir.

terk edilmenin başlıca sebebine gelince çok basittir. xx kromozomlu bir homo sapiens ile xy kromozomlu bir homo sapiens "asla ve asla" anlaşamaz, insanın tabiatına aykırıdır. (birbirlerini anlayan çiftlerin empati konusunda kendilerini aşmış olmaları gerekmektedir ve bu işlem windows altında emulatör yardımı ile ps3 çalıştırmak kadar zor, zahmetli ve yorucudur)

gelelim tedaviye,

terkolog’ların en çok başvurduğu yöntem daha önce de bahsetmiş olduğumuz "yerine başka bir şey koyma" yöntemidir. bu yöntemi uzman yardımı olmadan kullanmak altınızda başka bir helikopter var iken helikopterden mayo ile atlamaya benzer, ölmek değildir başınıza gelecek olan, ölüm masum ve doğal birşey.

azınlığın görüşüne göre tedavi (ki ben de bu görüşün içerisindeyim), türk sanat musikisi ve burgaz rakı eşliğinde oturup kahrolmaktır, nerede yanlış yaptımı aylarca düşünmektir. rasyonel sonuçlara ulaşmaya çalışıp, metod çerçevesinde yanlışların görülmesinin sağlanmasıdır. işbu kahrolma sürecinde kişi tarafsız düşünebilmeli, iki tarafın da yanlışlarını görebilmelidir. ancak dikkat edilmesi gereken husus, varılan bu çıkarımların "eski sevgili" üzerinde değil! yeni sevgili üzerinde uygulanması gerekliliğidir. eski sevgili üzerinde bu çıkarımlar hiç bir işe yaramaz, solucan deliğinden geçmiş gibi detoksifikasyon sürecine girersiniz ki kısır döngü içerisinden çıkılamaz hale gelir.

açıklamaya çalıştığımız ikinci yöntem ile detox süresinin aşımını takiben, hasta denetimli olarak gözlem altında bulundurulmalı, klasik müzik dinletilmeli, alkol tedavisine başlanmalı, yeni bir hayata adım attığı anlaşıldığı anda taburcu edilmelidir.

(yazarın zihninden alıntıdır)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol