siyasi tutarsızlık

balkaner78
karabağ’ı işgal eden ermenistan’ın cumhurbaşkanı ile bursa stadında türkiye-ermenistan maçı izleyip sonra da fransa’da ermeni tasarısı kabul edildi diye köpürmek. aynı maçta stat girişinde azerbaycan bayraklarını çöp konteynerlerinde toplayıp stadyuma girişine engel olmak, bundan sonra da azerbaycan’dan uluslarası platformda destek beklemek.
elma sekeriiii
bu durum halk ağzıyla ikiyüzlülük ya da cikarcilikla bagdastirilir. misal nazlı ilıcak hangi parti iktidardaysa onun ağzına yaraşır sekilde yazılar yazar. ha olmadı mı muhalefete doner. şimdi ben kendisine siyaseten tutarsız davranışları var mı desem daha cuk oturur yoksa çıkarcı mı?
balkaner78
kıbrıs’ta annan planına evet denmesi için yırtınmak, rauf denktaş’ı halkın gözünden düşürmeye çalışmak, sonra da güney kıbrıslı rumlar plana hayır deyince ve zaman, denktaş’ı haklı çıkarınca şaşkına dönmek. önce birleşik bir kıbrıs için güney kıbrıslı rumlara işmar çakmak, sonra da adamlar bundan yüz bulup kıbrıs çevresinde petrol aramaya başlayınca tutuşup adamlara rest çekmeye çalışmak, petrol arayamazsınız demek ve trajikomik duruma düşmek.
balkaner78
oniki eylül döneminde kenan evren’ci olup "paşam"lı saygı cümleleri kurmak, bugün ise "yargılanmadık kimse kalmasın" demek.
balkaner78
tam da fransa’daki oylama öncesinde, bilinçsizce, kendi çıkarlarını gözetmeden "hepimiz ermeniyiz" diye sokaklarda bağırışıp ondan sonra da "bu fransa neden sözde ermeni soykırımını inkar yasasını kabul etti be?" diye sormak, apışıp kalmak.
balkaner78
açlıktan ve işsizlikten kırıldığı, çocuğuna harçlık veremediği, sadakaya muhtaç hale geldiği halde yine de aynı siyasi görüşü inatla savunmaya devam etmek. sorulduğunda "daha iyisi mi var?" demek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol