piton

independence
yilangiller familyasinin en iri cusseli olanlarindandir.boyu onlarca metreye ula$abilir.avini bogarak oldurur ve cignemeden yutar e$oglusu.e$ek kadar bi $eydir yani.
su hayat bitsede gitsek
asya, afrika ve avustralya gibi eskidünya’nın orman ve bataklık kenarlarında yaşayan, zehirsiz, büyük bir yılan. boyları, 1,5 metreden 10 metreye kadar değişir. en irileri güney doğu asya’da yaşayan kafesli piton (python reticulatus) dur. 10 m boyunda ve 100 kg ağırlığında olabilir. 70 yıl kadar yaşar. çoğu gececidir. avlarını önce sıkarak boğar, sonra başlarından yutmaya başlar. çoğunlukla bir dala asılarak altlarından geçen memelilere pusu kurar, yakınından uçan kuşları havada kaparlar. avlarını yerde de takip edebilirler. parlak pullarla kaplı derilerinden kadın eşyası yapılır. yumurtlayarak ürerler. bazılarının dişisi, yumurtaların üzerine kıvrılarak kuluçkaya yatar. yumurtalar 2-3 ay içinde açılır.
sanatis
belgesellerden izledigim kadarıyla sizi yutmadan önce sırtüstü veya yüzüstü durun sakın yanlamasına durmayın yutar.umarım bu entrynin işinize yaraması dilegimle.
independence
aselsan tarafindan tsk icin uretilen yeni bir cihaz. bu cihaz tugegin durbun olmasi gereken yerine takiliyor ve askerin gozune de bir alici yerle$tiriliyor, asker tufegi hedefe dogru tutuyor ama kendisi bir siperin arkasinda duruyor. boylelikle asker hedefi gorebilirken du$man askeri goremiyor. bu durumda da askerin yaralanma yahut hayatini kaybetme riski son derece azaliyor.

ileride bu teknolojinin geli$tirilmesi ve askerin gozunde bulunan alici vasitasi ile cati$malarin merkezden de canli $ekilde izlenmesi tasarlaniyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol