pfizer biontech covid-19 aşısı

independence
pfizer ve biontech tarafindan ortak üretilen covid 19 aşısı. üstelik su anda bilinen en guvenilir ve etkisinin en yuksek oldugu iddia edilen asi.

bugun oldum ben bu aşıdan.

yan etkileri olarak, kol agrisi degil de acisi mevcut. ayni zamanda önce ates ve üşüme yapti, simdi de deli gibi terliyorum. bakalim ne zaman duzelecek bu durum.
independence
bu asiyi olali 3 gun gecti, asi oldugum yerde aci mevcuttu, aci yerini bir miktar agriya birakti. bir baska sikayet belirtisi hic yok simdilik.
independence
Aşı olduktan yaklaşık 4 yahut 5 gün sonra artık koldaki acı ve Ağrı da hepten kayboluyor, başka da hiçbir etki kalmıyor.

Bilim adamlarının dolayısı ile bilimin söylediklerini referans alarak muhakkak bu yahut diğer covid-19 aşılarından herhangi bir tanesini muhakkak yaptırmanızı ısrarla öneriyorum.
independence
az once gittim ikinci dozunu oldum.

öncelikle ozel hastanelerde randevusuz olmuyor ama devlet hastanelerinde biontech icin randevuya gerek yok. kafaniza gore istediginiz saatte gidip olabiliyorsunuz, yeter ki 4 kisi olsun asi olmak isteyen, 5 dakikada olup cikabiliyorsunuz.

ilk etkisi sanki bir duble raki icmisim gibi bir etkisi oldu ilk 20 dakika icerisinde. ayrica sol kolumda ilk aşıdan bugune var olan ağrıyı bir anda söktü attı, bu nasil etkidir bilmiyorum.

ilerleyen saatlerde okuduklarima gore yuksek ates, halsizlik ve titreme bekliyorum ama henuz bir sey yok.

gidin zaman gecirmeden oluverin siz de.
independence
bir süredir sıkıntısı cekiliyordu bu asinin ancak yeniden gelmis herhalde, bugun annemi aşı olmaya goturdugumde pek cok insana aşı yapılıyordu.

eskiden devlet hastanesi icin randevu pek gerekli degildi ancak artik randevusuz yapmiyorlarmis bu asiyi.
meekma
bahçe katında oturan genç bir kadın var, ayşe diyelim adına.. aslında çifttiler ama sonra oğlan kocaya kaçtı..

kızın bir kedisi var. lucy.. biz luçu filan diyoruz.. luçu arada ağaçtan ikinci kata tırmanır bizim eve gelir, balkonda takılır. mama filan veririz, mıncıklarız sonra yine evine döner. ilk geldiğinde tanımamıştık sonra aklımıza geldi, ayşe'yi telefonla arayıp sorduk bu senin kedin mi diye, gelip aldılar. sonra rutine döndü.. luçu geliyor, beş on dakika takılıyor sonra evine geri gidiyor.

bu luçu genç bir kedi. 2 yaşında. geçen sene hamile kaldı 3 yavru doğurdu. 2 erkek 1 kız. sonra kısırlaştırdılar.

apartmanda sokağa bakan tarafta da bir oto kiralamacı var. huysuz yaşlı bir kadın ama hayvanları çok sever. dükkanın önü zaten kedi kaynıyor. oğlu zaman zaman toplar kedileri uzak yerlere bırakır sonra kadın başka bebeler bulur onlara bakar. mutlu oluyor kadın. luçu'nun yavruları da arada o kedilerle takılıyor ama genellikle bahçenin içindeler.. birkaç metre daha gerisi yani.. ya ayşe'nin balkonundalar veya evinde.. oynuyorlar vs vs.

luçu son 15 gündür kızın evine girmiyor. sürekli bizim balkonda.. bizim eve girmeye çalışıyor ama benim ufaklık çok korktuğu için alamıyoruz.. balkonda bir şezlong var orada yatıyor kalkıyor. nadiren mahalle turuna çıkıyor sonra gene geliyor. ama kızın evine girmiyor.

ayşe enjeksiyon yaptırmayı düşünmüyordu. sonra dün eşimle karşılaşmışlar ona söylemiş 15 gün kadar önce baskı nedeniyle enjeksiyon yaptırmış.. eşim zaten bu konularda çok tedirgin. daha önce de yaşadığı bazı şeylerden iyice kıllanıyor bu enjeksiyonlardan.. enjeksiyon yaptıran insanlarla çok yan yana olmamaya özellikle dikkat ediyor. kardeşleri dahil. bunu duyunca zaten iyice gerilmiş.

bugüne geliyoruz.. benim ufaklıkla annesi sabah parka gidiyordu, yaşlı teyze bunları durdurmuş "olanları duydunuz mu?" diye sormuş.. iki erkek yavru ölmüş. herhangi bir yaralanma darp vs yok. zehirlenme ihtimali olsa etraftaki onca kedi artı kendi kızkardeşleri sapasağlam.. Üçü birden enjeksiyon yapılan kızın etrafında.. o iki genç erkek kedi ölmüş o kadar. algıda seçicilik midir bilmiyorum ama dikkat çeken tek nokta bu.

bir tanesini ölü bulmuşlar, diğerini de can çekişirken görmüşler, hayvan hastanesine götürmüşler.. veteriner viral enfeksiyon demiş.. sonra sabaha aramışlar veterinerden bu da öldü diye..

eşim ayşe'yle konuşmuş, hatta açık açık şüphelendiği ihtimali de söylemiş.. kızın da bir fikri yok.

akşam baktım apartmanın önüne çıkmış ağlıyor.. yanında başka bir kız arkadaşı, sigara filan.. konuştum ama ne söyleyeceğimi de bilemiyorum tabi.. keşke yaptırmasaydın lafının etrafında dönüp dolaşıyor bir süre sonra sohbet.. kızı üzdüğünle kalıyorsun.. moralini düzeltebileceğini umduğum bir iki şey söyleyip uzaklaştım.

sizi ilgilendirebilecek yanı tahmin ediyorsunuzdur, enjeksiyonu yaptıran (sanki özellikle alman pisliği) kişilerin yakınında dikkatli olun derim. otomobil gibi dar mekanlarda yan yana olmamaya çalışın… artık nasıl olacaksa.. bu boktan işin en kötü yanı da bu, insanlara uymalarının imkansız olduğunu bildiğin tavsiyeler veriyorsun.. kendim dahil yani.. nasıl kaçınacağız bilmiyorum.

her neyse.. görüntü netleşene kadar uzak durmakta fayda var.


independence
yapilan yeni bir arastirmaya gore iki doz pfizer biontech covid-19 aşısı olan insanlarin kisa bir zamanda antikor seviyelerinin düştüğü tespit edildi. normalde cok yuksek dozda bir koruma sağlayan aşılar, 6 ay sonra etkilerini cok yuksek oranda yitiriyor ve 7 ay sonra yeni bir aşının yeniden yapilmasi gerekiyor. özetle 7 ay sonra 3. doz pfizer biontech covid-19 aşısı neredeyse mecburi hale geliyor.

https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/pfizer-biontechin-covid-19-asisiyla-ilgili-endise-veren-arastirma-etkisi-azaliyor-6684537/
independence
dün 3. dozunu oldum, zannedersin sol kolumu kesmisler de yeniden dikmislercesine agriyor. duyduguma gore hemen herkesde 3. doz bu sekilde etki gosteriyormus.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol