patenleri olan anne modeli

walide sultan
belki biraz ektrem tiplerdir bunlar fakat kesinlikle vardir. ve bu dunyanin bir yerlerinde yasamlarini bir sekilde idame ettirmeye calisiyorlardir.
patensiz bir anne modeli, cocuklarinin ona paten hediye etmesiyle aniden basliktaki sekle donusebiliyormus.
bu hedenin ne maksatla kendisine verildigini cozmeden once, elbette tesekkur eden sonra dunyaya gec geldigine yanan anne modeli, aglayarak onlari degerli hatiralarini astigi duvardaki kosesine asivermistir.
asagidaki hikaye bu baslikla ilgili yasanmis bir ornektir.
konu figuru: sakar bilgic
yer: dunya yuzeyinde bir yer
vakit: talihsiz bir zaman

son zamanlarda, cocuklariyla pek bir seyler paylasamamanin dayanilmaz ezikligi altindaki sakar bilgic, israrlar uzerine, duvardaki patenleri indirmek durumunda kalmis ve cocuklarindan paten dersleri almaktadir. derslerin sonunda artik kanatlanipucmaya hazir hale gelmistir. yola cikilir her sey umdugundan guzel baslar. salavat verilerek cikilmis olan bu yolculugun bir yerinde, sakar bilgic yerde ucusmakta olan bir magazin dergisi sayfasi gorur. banane demez. daha temiz bir dunyada yasamak ugruna, ilk gordugu cop bidonuna atmak uzere kagidi yerden alir. bir sure gittikten sonra cop bidonu bulamaz, kagidi katlar ve cebine yerlestirir. donus yolunda gene sakin sakin ilerlenirken, ufukta bir cop bidonu goren sakar bilgic kagidi hatirlar cebinden cikarir.tam da bu esnada kagitta ilgisini ceken bir yazi oldugunu gorur. kagidi acar ve okumaya baslar, aniden yolunun uzerine bir agac cikar. agaclari cok seven sakar bilgice, buna ragmen agac okkali bir sol krose darbesi indirir. hastahanede gozlerini acan sakar bilgic, sadece bir an kollariyla agaca sarilip; -dur yapma biz dostuz... demek istedigini hatirlar.
savastan cikmis gibi butun alni, sargi beziyle dolanmis, bir ayagi alcida hep ayni lafi tekrar etmektedir.-nasil oldu anlamadim? ben bir reklamda gormustum. kizin biri yolda hem kitap okuyor hem de patene biniyordu, ona bir sey olmuyordu, iki satir okuyamadim, ne talihsizim.
kendisine cevap olarak verilen yanitta ise agir bir gercek vardir; reklamdaki o kiza tasmasini tuttugu egitilmis bir kopek klavuzluk etmekteymis.

edit:sonu boyle talihsiz bir sekilde biten hikayedeki bu olay icin hazirda egitilmis bir kopek yoktur ama acaba evdeki spastik kedi egitilse bu olay icin uygun hale getirilebilinir midir?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol