lübnan saldırısına karşı vicdani ret

ya basta viva zapatista
bianet org’un haberi sevindirici ve insanlıktan yana politikalar ortaya koyabilecek kişilerin her ulustan, dinden çıkabileceğinin kanıtı.yani anti emperyalizmi yabancı düşmanlığı üzerinden örmemek gerektiğinin de bir kanıtı.habere göre:

israilli yedek kıdemli başçavuş shabbat, olağanüstü durum emriyle çağrıldığı görevi reddetti; lübnan’a saldırıda yer almayacağını açıkladı: "ancak bu tür bir karşı çıkış, sürüp giden bu çılgınlığa son verebilir. birinin sessizliği bozması gerek."
bia haber merkezi
20/07/2006 bia (sderot) - israil’de 28 yaşındaki tv yapımcısı itzik shabbat lübnan’a saldırıda yer almayacağını söyleyerek vicdani reddini açıkladı.

haaretz gazetesinin haberine göre, israil ordusunda kıdemli başçavuş rütbesiyle ve olağanüstü durum emriyle yedek görevine çağırılan shabbat, lübnan’a saldırıda yer almayacak. shabbat, kassam füzelerinin fırlatıldığı sderot’ta yaşıyor.

"insanların bana saldıracağını, memleketime kasam füzeleri, kuzeydeki kasabalara da katyuşalar fırlatılırken ’bu savaşta nasıl yer almazsın’ diye soracağını biliyorum.

"bence, şu an sürüp giden çılgınlığa ancak bu benim tercih ettiğim türde bir karşı çıkış son verebilir; aldatma üzerine kurulu bu gereksiz savaşı bütün halkın desteklediğine dair yanlış algıyı da parçalayabilir."

"birinin sessizliği bozması gerek"

shabbat, "birinin sessizliği bozması gerekiyorsa, bu ben olacağım. emrimin altındaki imzanın bir başka sderotluya, savunma bakanı amir peretz’e ait olması da utanç verici" diye ekliyor.

komutanını ve diğer subayları niyetiyle ilgili bilgilendirdiğini söyleyen shabbat, bedeli neyse ödemeye hazır olduğunu da açıkladı.

meziyetli bir komutan olarak bilinen shabbat, daha önce de israil’in işgal ettiği filistin topraklarında görev yapmayı reddetmiş ve 28 gün hapis yatmıştı. shabbat, işgal altındaki topraklarda görev yapmayı reddeden hareketin imzacılarından da biriydi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol