jabba

epikuros
şakaysa hiç komik değil, gerçekse üzücü vaka. burda aptalca bir kim haklı muhakemesine girildiği düşünülmesin, akşamın boş vakti bir iki hatırlatmayla geçiştiriliyor gözüyle bakılsın bilakis. kendisi, varsaydığı kuralları adına "xsözlük" vereceği bir platformda istediği gibi işletmekte serbesttir. bu oluşumunsa kuralları budur.

söylediğine göre kendisinin sözlükten anladığı şey tanımdır. tanımdan anladığı şey nedir acaba? tdk’ya başvuralım;
"tanım: bir kavramın niteliklerini eksiksiz olarak belirtme veya açıklama, tarif."

e kardeşim ben burda "kıçtan uydurulan şey", "bir konu hakkında subjektif bilgi" diye bir şey göremiyorum. sözlük kuralları da ilk entry dışında mutlak doğruluğu aramaz, fakat ilk entry de doğruluğu tartışılmayacak bir tanım şart. ayrıca aramızda geçen bir houston diyaloğu (tekrar burda anlatarak yorulmaktansa taşıyorum):


jabba- tüm sözlük kullanıcıları, sözlüklerin yüzde yüz doğru bilgi vermediğini bilir, ona göre girer. ilk entry doğru olacak diyorsunuz. bunun doğru olup olmadığını bilemezsiniz. google girip araştıracak kadar da sığ düşüneceğinizi tahmin etmiyorum. siz jabba başlığına "yasal bir aykırılık" olmadığı sürece istediğinizi yazarsınız, bu sizin bileceğiniz bir iştir. isterseniz ilk entrye, güzel bir portakal bu, bile denilebilir, size göre böyleyse, yapacak bir şey yok.

epikuros->jabba: siz eğer bir site açarsanız bu gibi bir kural koyabilirsiniz sayın arkadaşım. sözlükler okurlrın büyük bölümü tarafından bilgi edinmek için kullanılır. misal, çocuk okuldan ödev almış "h2o nedir?". biz de okurlara engin bir bilgi denizi olduğumuzu, her çeşit bilgiyi içerdiğimizi vaadettiğimizden genç arkadaş gelip açıyor sözlüğü bakıyor "h2o bir portakaldır" yazıyor sözlükte. gencimiz bu bilgiyle aşılanıp gidiyor okula ve rezil oluyor. işte bilgiler bir suça neden olmasa bile sözlüğün vaadettiği engin bilgiden ve sözlüğün güvenilirliğinden söz edilebilir mi bu durumda? ha sözlük sadece bilgi vaad etmez, bunu ayırd edemiyorsunuz siz galiba. sözlük ilk gireceğin doğru entrynin ardından istediğin kadar geyik de vaad eder kullanıcıya.

kurcala: imla mimla.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol