kursuden indirilen türbanlı kiz

melankomik
24 kasım öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan, 17 yaşındaki bir genç kız, ödül almak için çıktığı kürsüden kaymakam ve garnizon komutanı tarafından indirildi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/11/29/son/sontur49.asp
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=618630

(evet, sıradan bir haber)


güzelim ülkemde, 17 yaşında genç bir insan, kazandığı bir ödülü almak için çıktığı kürsüde, belki de hayatının en heyecanlı, en gurur verici anlarını yaşarken, hep saygı duyması gerektiği söylenen o "büyükleri" tarafından, yüzlerce kişinin, kameraların önünde en onur zedeleyici şekilde azarlanıyor, ödülünden mahrum kalmak bir yana, kendisini izleyenlerin önünde kürsüden indiriliyor.

madem indireceksiniz be saygıdeğer insanlar, o kızı oraya neden çıkardınız?! azarlayalım da millete ibret olsun diye mi?

hayatının en heyecanlı yıllarının en heyecanlı anında kameraların önünde azarlanan bir çocuğun gözyaşı, acısı ne siyasi gerekçelerle açıklanır, ne protokolle ne anayasayla. insan hakları diye diye kıçımızı yırttığımız bu yüzyılda orta çağ zihniyetini uygulamaktan öte bir saçmalıktan başka bir şey değildir.

her şeyden önce, o kızı indirileceği halde oraya çıkartmakla başlayan bir saçmalıktan başka..

türbanın yasak olmasını savunmak, okulda, hatta sokakta olmamasını savunmak da bir görüştür, saygı duyulur. ama o kızın gözyaşlarının izlerken orgazm olan insanlar var mı merak ediyorum...

dış siyasette en gubidik devletlerin bile kuklası olmuş bir yönetimi bize reva görenler hırslarını o küçücük çocuktan çıkarmaktan mutludurlar umarım..

hiçbir şey yok söylenecek...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol