copy paste yazarı

dilemma
sözlük için "emek hırsızlığı" yapan yazardır.

elbetteki bir şarkı sözü,bir şiir değişebilen bir bilgi değidir, ama onun da bulunabileceği kaynaklar vardır. onları yazanların, besteleyenlerin kazançları da bu kaynaklardandır. yok, bilgi sözlük olarak söz konusu eserin sahibine telif ödeniyorsa, ya da izin alınıyorsa söylenebilecek bir şey yoktur. aksi halde bu "hırsızlık" değilse nedir?

interaktif sözlük ne demektir? ilgilenenlerin bilgi sahibi olduğu konularda, bildiklerini paylaşması değil midir? herkes bildiği konuda entry yazarsa copy-pasteye gerek kalır mı? bir şeyin standart, değişmeyebilecek bir tanımı olabilir. bunu kopyalamak mı icap eder? söz konusu şey hakkında bilgisi olan yazarlar, bu bildiklerini tanım olarak bize veremezler mi? veremezlerse niye yazar olurlar? sözlükte bilgi tabiki olsun, ama ordan burdan arak olmasın. ha entry araklamışsın, ha başka bir şey. neticede araklamak, araklamaktır.

yazar kabulü, entrylerin kontrolü, entry/başlık silme yetkisini kullanmak moderatörlerin görevi değil midir? bir moderatörün, bir yazara, diğer bir yazarın entrysi hakkında şikayette bulunması ne derece doğrudur? "e adam abuk subuk entry girmiş, ben de copy-paste yaparım" bir moderatör için oldukça çocuksu bir yaklaşımdır. "banane, o yapıyo, ben de yaparım" diyeceğine sil kardeşim o entryleri! ben mi kabul ettim o yazarı yazarlığa? ben mi silicem entrysini? sözlüğe ters madem sil! beni niye sorumlu tutarsın elin yazarının yazdığından? ben kendimi, kendi yazdıklarımı bilirim. dolayısıyla da onlardan sorumluyum.

bir arkadaşımız "kalem başlığına copy-paste yapan görmedim" demiş. yani bu sözlükteki yazarlar kalem, silgi, masa, sandalye tanımı yapabilecek bilgi birikimine sahiptirler, ama diğerlerini beceremeyebilirler yani. o yüzden hazır yapılmışından almamız lazım!? yahu zaten aklınıza gelen gelmeyen her şeyin bir yerlerde tanımı var. o zaman yazarlara ne gerek var? eğer amaç sözlüğün o veya bu şekilde dolması ise, kurucusu bu işe pekala yeterli olur. kopyalar-yapıştırır. sadece daha uzun sürer. bu sebeple "bok atıyor" diye itham ederek bok atmadan önce, arkadaşımı kolluycam diye düşünmeden şov yapmamakta fayda vardır.

sonuç olarak bu da böyle bir "roman" oldu, olmak zorunda.. çünkü,
(bkz: sözlükteki kankalık faktörü)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol