dalgiçin ormanda bulunması

walide sultan
bir orman yangini sonrasinda hasar tespiti icin calismalar yapan ekip, ormanin ortasinda, bir dalgicin cesediyle karsilasmislardir. denize olan mesafesi kilometrelerce olan bu yerde, dalgicin ne maksatla bulundugunu cozmeye calismak icin butun emniyet teskilati seferber olmus. nihayetinde bu kisinin kimligi belirlenmistir. meslegi dalgiclik olan sahis, orman yangininin meydana geldigi gun deniz altinda avlanmakta imis.
oyle diyelim, sakin sakin baliklari avlarken neye ugradigini sasirmis. cunku yangin sondurme helikopterinin yangina su tasimak icin, denize sarkitilan kepcesi tarafindan kapilarak, yukariya cekilmistir. daha sonra malum yangin yerine, yuzlerce metre yukseklikten, helikopterin kepcesi acilmak suretiyle sularla birlikte asagiya birakilmistir.
aslinda olabilirlik, gercek olma ihtimali yuksek bir haberdir. fakat bu kisinin hayati,bir dalgicin basina gelebilecek, en olmayacak sekilde, noktalanmistir. olum nedeni saptanirken de su ihtimaller siralanmistir.
belki kepceye alindiginda korkusundan kalp krizi gecirip olmustur. o da degilse, onca yukseklikten asagiya birakildiginda olmustur. bunlardan sonra hala yasamayi basarmis olsa bile yanarak olmekten kurtulamamis demek ki, bu talihsizlerin talihsizi zavalli dalgic.
bir gazete haberinden alintidir.
carpediem
bir dalgıç için oluşabilecek en aptalca durum.
bir ölüm sebebi de benden olsun dedim: belki de daha kepçeyle alınırken, basıncın bir anda çok hızlı değişmesi yüzünden vurgun yiyerek ölmüştür. neden olmasın?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol