neon genesis evangelion

le petit prince
japonca adı: shin seiki evangelion
ingilizce adı: neon genesis evangelion
yayın tarihi: 4 ekim 1995- 1996
bölüm sayısı: 26
yapıt: anime ve manga
yapımcı şirket: gainax
yönetmen: hideaki anno
yazar: hideaki anno
karakter dizaynı: yoshiyuki sadamoto, ikuto yamashita (mecha)
temel seslendirme aktörleri: megumi ogata (shinji ikari), mitsuishi kotono (), megumi hayashibara (rei ayanami), yuko miyamura (asuka langley)
tür: bilim-kurgu, dev robotlar, genetik mühendisliği
içerik: içerdiği aşırı derecedeki kan ve şiddet 12 yaşından küçükler için sakıncalı olabilir.

2000 yılında "second impact" adıyla bilinen bir felaket, dünya nüfusunun yarısını yok eder ve antartica’daki bütün buzulları eritir. birleşmiş milletler’e göre bu felaketin nedeni dünyaya çarpan bir meteordur, ama ortada gerçek nedenin bu olmadığını söyleyen birçok söylenti dolaşmaktadır.

yıl 2015. "angels" adı verilen bazı yaratıklar ortaya çıkmıştır ve bunlar geçen felaketten sonra hayatta kalmış olan dünya populasyonunu yok etmeye başlamışlardır. bilinen tüm silahlar bu yaratıklara karşı etkisiz kalmıştır. birleşmiş milletler’in en gizli silahı olan n2 bombası bile, bu yaratıkları çevreleyen gizli bir ve kalkan görevi yapan güç alanı nedeniyle etkisiz kalmaktadır.

bu güç alanını geçebilecek tek şey "evangelion" adı verilen biyolojik robotlardır. bu robotları kontrol edebilmek için pilotların beyinlerinin robotla bütünleşmesi gerekmektedir. bu sayede pilotların duyuları ve refleksleri robotlara geçmektedir ve ayrıca pilotlar bu bionik robotların duyduğu "acı, yorgunluk" gibi hissleri kendileri yaşıyormuş gibi hissedebilmektedir. sadece "second impact"den kısa bir süre sonra doğan birkaç çocuğun bu robotlarla bütünleşebilme becerisi vardır.
reddevil
rammstein’in engel adlı videosu bu animenin kesitlerinden ibarettir.karakterler ilginç bir şekilde şarkının sözlerini de söylerler.tuhaftır biraz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol