cocuklugumuzda bir hayli moda olan bir durumdu.o zamanlar internet ne bilgisayar kim hickimsenin haberi yoktu tabi.en guzel ileti$im telefondu fakat masrafi fazlaydi.boyle durumlarda kagida kaleme sarilinir ve icten gelen en guzel kelimeler birbirine eklenerek en guzel cumleler olu$turulur ve cok uzaklara, ki$inin deger verdigi sevdigi insanlara yollanacak satirlar hazirlanirdi.kimi zaman salakca bir hevesle mektubun icerisine parfum falan da sikilirdi.tabi o zamanlarda mektubun yerine ula$masi da en az 10 gun surerdi.ya$ami$ olduklarimizla ya$adiklarimizi mukayese ettigimiz zaman teknolojinin akil almaz hizina $a$irmamak elde degil.
mektup arkadaşlığı
anadolu liselerinin hazirlik siniflarinda okuyan ogrencilerin yurtdisindan bulunan bir mektup arkadasiyla yabanci dille mektuplasmasidir. uzun yillar once ben hazirliktayken cok populerdi. international youth service diye bir kurulus saglardi bu geyigi.
günümüzde e-mail arkadaşlığına, biraz daha ileriki zamanlarda da telapati arkadaşlığı gibi dönüşümlere uğrayabilecek arkadaşlık türü.
hiçbir şekilde telefon,sms,e-mail,msn gibi teknolojik bulamaçların yerini tutamayacağı iletişim şekli. yurtiçinde 3-4 günde heryere gider. yediğiniz her haltı anlatırsanız topak gibi bir zarf içinde 13 sayfa tutabilir. hatta gönderdiğiniz kişinin arkadaşları aranızda aşk olduğunu idda edebilir. homofobiklere tavsiye edilmez.
(bkz: mektup arkadaşı)
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?