genel sağlık sigortası

firambogaz
genel sağlik sigortasi sistemi ve sağlik sigortasi kurumu kanunu tasari taslağina şu linkten ulaşilabilir:

http://www.alomaliye.com/genel_saglik_sigortasi_taslak.htm
deep driver
bir toplumdaki bireylerin tamamına verilecek sağlık hizmetinin finanse edilmesi amacıyla oluşturulmuş ve hizmeti alacak bireylerden prim toplama esasına dayalı sosyal sigorta sistemi.
epikuros
1.1.2012 tarihinden sonra, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan ve banka çalışanları gibi bağlı bulunduğu kendine özel sandıktan sağlık yardımı almayan kişilerin sağlık primlerini kendi ceplerinden ödemesi kanunlaştırıldı. ve hastaneye gitsin gitmesin sağlık primi karşılanmayan herkes önce sosyal yardımlaşma vakfına müracaat edip gelir testi yaptırmak zorunda ve sonra yapılan inceleme sonucu tespit edilen gelirine göre her ay kendi cebinden belirli tutarda sağlık primi ödemek zorunda. aksi halde, müracaatta bulunmayanların tescili sgk’ca en yüksek limitten(aylık 213 tl) re’sen olarak yapılarak kendilerine borç bildiriminde bulunulacak.

hükümet uzun süre "sağlık bedava bedava" deyip milleti bi güzel uyuttu, hastane/ilaç kuyruklarından kurtardık dedi ve seçimin hemen ertesi yılı herkese böyle bi güzel giydirdi. gelir testi için son müracaat tarihi de şimdilik 31.01.2012. müracaatta bulunmayanlara idari para cezası da söz konusu.

münferit bir kanun da değil bu, yetmiş milyonun tamamını kapsayan bir kanun. bu düzeyde yeterli bilgilendirme yapılmadığı da malum. köyde yaşayanı var, dağda yaşayanı var, şu ayda tabiki yaylada yaşayanı yoktur ama şehirde olup haber programı izleme alışkanlığı olmayanı da var. ama aynı zamanda her vatandaşın her kanunu bilme mecburiyeti de var.
independence
daha bugun gittim gelir tespiti yaptirmaya, 10 dakika surdu sanirim. zaten benden ba$ka da kimse yoktu. pazartesi de sigortadan aktif ettiricem olacak bitecek. kimse de demedi ki "karde$im sen bunca aydir nerdesin", deseydi kafa atardim.

ozet: devletin verdigi son tarihe itibar edip binlerce ki$i ile birlikte sira beklemektense, bir kac ay sonra gidip tek ba$ina hic sira beklemeden i$lemleri yaptirmak evladir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol