bazı ülkelerde 4 yıllık olanı o kadar rahat alınır ki hayret edersiniz.
öss sınavına 1buçuk milyon insan girer ve o insanlar arasında 1milyonuncu olup üniversite kazanan insan gördüm ben. iki yıllık yazdı. laylaylom mezun oldu. giderayak da bi dgs patlattı 4 yıllık üniversite mezunu olarak aldı diplomasını.
yahu bu çocuğun neti ygsde 40 falandı. yani problem çözme, paragrafta okuduğunu anladın mı, en komik element hangisi gibi ortaokul seviyesi sorularda bile 160 sorudan 40 net yapabilmiş 18 yaşında.
ama 4 senelik üniversite diploması aldı.
bir kişi bakkal açıcak diploma lazım değildir, anlarım. iki senelik mezunudur yetiyodur, anlarım. bizim onlara da ihtiyacımız var. şartları arasında 4 yıllık üni mezunu olmak bulunan bir işi yapmaya heveslendiysen nasıl 4 senelik diploma alamadın ben buna şaşırıyorum.
adını soyadını yazabilene veriyorlar be.
üniversite diploması
uğruna en güzel yıllarımızda dirsek çürüttüğümüz kağıt parçası. oyun yaşlarımızdan itibaren okul-kurs arası heba oluyoruz. neden? bu diplomaya sahip olalimki iyi bir işimiz olsun, ay sonu cebimize net para girsin, kariyer, idealler bok püsür. sonra okul okuduğu bile meçhul bir ayı geliyor, deniz kumundan siteler yapıp multimilyarder falan oluyor. hayat çoook çok boş sözlük.
tıp için alınacak olanında devletin size şart koştuğu zorunlu hizmeti yapmak zorundasınızdır. aksi takdirde lise mezunu olmaktan bir farkınız kalmaz en az altı sene sonunda.
(bkz: işsizliğe giriş 101)
alınan kimi fakülte ve bölümlere göre işsizliğe giriş belgesidir denilebilir.
alınan kimi fakülte ve bölümlere göre işsizliğe giriş belgesidir denilebilir.
5 gün önce aldım öyle ki utanmasam boynuma asıp gezicem
ilk alindigin da neremize sokacagimizi sasirdigimiz ama yillar gecerken ya duvar susu ya dosyada tozlanmaya yuz tutacak diplomadir.
benim ise 3 gün önce aldığımdır.
hadi kapıştıralım.
hadi kapıştıralım.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?