sarai sierra

independence
bir suredir istanbul’da kayip olan amerikali turist kadin. aramaya fbi falanda katilmi$ti. yazik ki cesedini istanbul’da cankurtaran semtinde buldular. bicaklanarak oldurulmu$ kendisi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22509010.asp
independence
oncelikle allah gani gani rahmet eylesin. allah bilir nasil bir sapkinligin kurbani oldu da e$inden yuvasindan ailesinden ayri du$urduler kendisini, umarim aydinlatilir bu olay. gerci giden gitti artik ve pe$inden tum insanlik mahkum edilse dahi geri gelmeyecek bir daha. zanli ve & veya zanlilarinin yakalanmasi ve mahkum edilmesi ancak bir teselli olacaktir aileye.

bir de madalyonun bir diger yonu var tabi.

eger amerikan vatanda$iysan ya$adin. amerika’dan fbi bile katilir aramalara, tum turk polisi istihbarati ve hatta medyasi kolkola verir seni arar en dipsiz kuyularda.

oysa biliyoruz, bu ulkede her gun ne sebeplerle ne kadinlar katlediliyor da gazetelerin ucuncu sayfalarindan bir adim gidemiyor ölüm haberleri. insana deger verelim elbette ama ayni degeri hangi ulkenin vatanda$i olursa olsun verelim. amerikan vatanda$i bir ulkenin bizzat kendi vatanda$indan degerli olmasin, herkes e$ degere sahip olsun. tore kurbani olan ve amcaoglu tarafindan katledilen ay$e de sierra ile ayni oneme sahip olsun. kacirilan binlerce erkek cocuk ve kizlar da ayni oneme ayni degere sahip olsunlar. kacirilmasinin tum ulkeyi ayaga kaldirmasi icin kimse amerikan vatanda$ligi ba$vurusu yapmak zorunda kalmasin.

bir türkiye cumhuriyeti vatanda$i türkiye cumhuriyeti sinirlari dahilinde en azindan bir amerikan vatanda$i kiymeti gorebilsin.
independence
ba$ina vurularak olduruldugu kesinlik kazandi. tecavuz bulgusu henuz yok. ayrica iddialardaki ajan ve & veya kurye olduguna dair herhangi bir ipucuna da henuz rastlanmami$;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22510583.asp
kanlikalem
segili turistler artık türkiye’ye gelirken şunu kafanıza sokun burası avrupa ülkesi filan değildir. türk kadınları yanlarında erkek arkadaşları varken bile sokakta rahat yürüyemiyor, siz tek başınıza nasıl rahat yürüyesiniz? sevgili türk turistler gözünüzü seveyim siz de ’’siz orada deveye mi biniyorsunuz?, başınız açık gezemiyor musunuz?’’ filan diye soranlara türkiye şöyle özgür böyle özgür filan demeyin. bakın inanıyorlar sonra yazık oluyor.
independence
cesedinin bulundugu dehlizden 100 metre ilerideki bir ba$ka dehlizde olduruldugu kesinle$mi$. bu bilgi bizim hayatimizda nasil bir i$imize yarayacaksa artik.
independence
cinayeti ile alakali hurdacilik yapan laz ziya lakapli ziya t. isimli birisi araniyor $u siralarda. sarai’nin tirnaklarinin arasindaki doku orneklerindeki dna ile laz ziya lakapli hudacinin karabuk’te bulunan evindeki yastiktan cikan sac kilindaki dna birbiri ile uyu$mu$. laz ziya’nin suriye’ye kacmaya cali$tigi belirlenmi$. hatay’da araniyor kendisi ko$e bucak.
independence
ne $ekilde olduruldugu de kesinle$ti kendisinin.

meger ölü bulundugu dehlizdeki tarihi tugla parcasi ile oldurulmu$. tuglanin uzerinde hem sierra’nin hem de sierra’yi oldurdugu one surulen zanli laz ziya lakapli ki$inin dokulari bulundu.
derdiolanneylesin
ben nedensen o kadar da masum olduğuna inanmıyorum bu kadının. amerika’dan buraya mafya tipli adamlarla takılmaya mı gelmiş bu kadın? taa oralardan bu insanlarla tanıştıysa nasıl güvenebildi yok buraya geldiğinde tanıdıysa orası daha bi ayrı saçmalık.. bence hiç de masum değil hem de hiç..
diddy
bu konu nedenini anlamadıgım bi şekilde beni de çok etkiledi. sanırım olayın taksim de olması konuyla daha bi alakadar etti beni. cinayetin işlendiği tarihlerde taksim de ark birlikteyken kendisini turist olarak tanıtan iki genç geldi yanımıza. bi yer soruyorlardı benim kedi köpek korkum ilk o an işe yaradı.. bi kedinin yanımdan geçmesiyle sıçrayınca ben ’ korkma korkma’ diye bülbül gibi türkçe şakıdı.o an işte korktum bir kez daha hem insanlardan hem de o çok sevdiğim taksim den

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol