kurban bayramı kokusu

independence
istisnasiz her sene buyuk kucuk demeden her $ehrin $ak diye gobegine coken koku.

sen koskoca illerin(misal istanbul) hemen her yerini canli hayvan pazarina cevirirsen bu konudan elbet kurtulamazsin. arkada$ cami pencereyi acamaz olduk yine, o nasil agir bir kokudur oyle. i$ bilmez belediyelerimiz sayesinde her sene bu kokuyu cekmek zorunda birakildik istisnasiz ama artik buna bir cozum bulsunlar.

cozum basit. onerim $u;

hayvanlarini satmak isteyen esnafa $ehrin di$arilarinda yerler ayarlayacaksin. istanbul icin misal beylikduzunden ileride, $ile’den ileride ve & veya kilyostan ileride. kurbanini alacak olan vatanda$ da bir zahmet ya toplanip bir aracla gidecekler oraya, ya kendi araclari ile, ya da 1 ay boyunca belediyenin "ucretsiz" olarak saglayacagi otobuslerle. boylelikle atacaksin o kokuyu $ehrin uzerinden. ya du$unsene o koku turistlere nasil aciklanir ya?

+ pardon bu ne kokusu?
- hayvan boku kokusu leydim.
+ istanbul’un en merkezi yerindeyiz, ne hayvani ne boku?
- kurban bayramina az bir zaman kaldi, hayvanlar bu donem ozellikle gelip istanbul’un icine sicarlar leydim.

o leydi bunu yemez, yese de kabullenmez. kabullense de ulkesine gittigimiz zaman bizi ne $ekilde anlatir gerisini sen du$un.
tasarimharikasi
sası sası kokan balıklardan hallice içimize, sokaklara, caddelere ve mahallelere işleyen kokudur.

kurban bayramı’nı hayvan kesmekten ibaret zanneden, fakiri fukarayı, akrabayı yetimi unutan insanların gösteriş ritüelinin kokusudur bu.
passakli
nitrat kokusu. ısrarla o tezekleri toplayıp değerlendirseler diye üzerine kafa yorduğum, sabahlarımı kabusa çeviren koku.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol