4 ekim 2012 suriye tezkeresi

independence
3 ekim 2012 suriye den akçakale ye top atışı olayi sonrasinda 5 sivil(cocuk ve kadin) vatanda$imiz ya$amini yitirdi. bunun uzerine turkiye de misilleme olarak suriye’de daha once tespit edilen kimi askeri hedefleri vurdu;

(bkz: 3 ekim 2012 türkiye nin suriye yi vurması)

bunlar hep hatirlatma. asil olay $u dakikalarda mecliste suriye tezkeresinin oylaniyor olmasi. gerek goruldugu taktirde askerin suriye’ye girebilmesi icin bir tezkere hazirlandi ve $u dakikalarda onaylaniyor. meydana gelen bu olaydan sonra hicbir partinin bu tezkereye hayir diyecegini zannetmiyorum.

olaylar iyice icinden cikilmaz bir hal aliyor.

(bkz: türk ordusunun suriye ye girmesi)
hittheroad2timesjack
bugün akçakale de meydana gelen olay maalesef ilk değildi. 15 20 gündür benzer olaylar bölgede yaşanmakta ancak can kaybı meydana gelmemekteydi.

tezkerenin meclisten geçmesi benim de dileğimdir. savaş hiç bir ülke vatandaşının istediği bir durum değildir ve ayrıca tezkerenin onaylanması savaş ilanı anlamına da gelmemektedir. ancak ülke olarak konuyla ilgili ciddi adımların atılması şu koşullarda menfaatimize olacaktır. aksi takdirde uçağını düşürsünler ses çıkarma, 1 aydır ülkene bomba yağdırsınlar ses çıkarma, sivilini öldürsünler ses çıkarma ney lan bura guatemala mı.
elma sekeriiii
tezkerenin çıkması savaş demek olmasa da savaş sebebi olacaktır. hepimiz sezinliyoruz bunu, korkuyoruz.
sonuçta hükümet yıllardır ab standartları diye yırtındı yırtındı, şimdi de ab mevzuatına tamamen ters olan başka bir ülkenin iç işlerine karışmama şartını deliyor. türkiye iki arada bir derede kalmış, neyin yanlış neyin doğru olduğu üzerine pek düşünmüyor.
üstümüze bomba yağsın pilotlarımız vurulsun yavşaklar gibi susalım demiyorum ama baksanıza, karşınızda sağlıklı bir suriye yok... pkk’ya mühimmiyat ve insan desteği sağlayan kim? iran’ı da almış ardına katmış gidiyor. geleceğe dair bir tahmin yapamıyoruz, kestiremiyoruz hiç bir şeyi...
independence
bizim i$imiz olmayan, ucu bize dokunmayan $eylere bolgesel kahramanlik ugruna boyle ziplarsan elin oglu da gelir senin topraklarini bombalar, can kayiplari da ya$anir maddi hasarlar da. 5 can kaybi felakettir ama bir yandan da dua edilmesi gereken bir bilancodur. sen kalk bir ulkenin rejimini degi$tirmek icin ayaklanan insanlari silahlandir sonra topraklarina "kazayla" bombalar top mermileri du$unce o ulkeye girebilmek adina meclise tezkere sun.

nelerin plani bunlar?

kari$mayacaktin. seni hic ilgilendirmeyen $eylerdi bunlar. suriye’den kacanlari aldin mi ulkene? aldin. orada birakacaktin i$te. tipki amerika gibi tipki bm gibi. dandun konu$anlar bugun neredeler? cevrende bir ulke gorebiliyor musun? suriye’yi yiktilar uzerimize cekildiler. guzel planlanmi$ her $ey allah icin.

$imdi ne olacak? tezkere cikti, ee sonra? girmeyecek misin suriye’ye sen? sinirli da olsa gireceksin. amerika da oynandi bu oyun ve oynanan oyun safha safha gercekle$iyor. sen muhalifleri silahlandiracaksin, suriye sana kizacak topraklarinda bombalar patlatacak ve sen de kismi olarak suriye’yi i$gal edeceksin. cunku $u donemde suudi arabistan ve amerika gibi ulkelerin istekleri bunlar. olan senin insanina olacak, senin insanin olecek tum dunya mutlu olacak. bu arada rusya ve çin ve iran’i da kar$ina alacaksin, o da olayin bamba$ka bir boyutu.

yapma. girme suriye’ye ve hatta atilan tum adimlari geri cek. kari$ma ba$ka ulkelerin ici$lerine. amerika’nin irak’ta ba$ina gelenleri hatirla. kac bi amerikan askeri o topraklarda can verdi bunu du$un.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol