4 ekim 2012 suriye tezkeresi

independence
bizim i$imiz olmayan, ucu bize dokunmayan $eylere bolgesel kahramanlik ugruna boyle ziplarsan elin oglu da gelir senin topraklarini bombalar, can kayiplari da ya$anir maddi hasarlar da. 5 can kaybi felakettir ama bir yandan da dua edilmesi gereken bir bilancodur. sen kalk bir ulkenin rejimini degi$tirmek icin ayaklanan insanlari silahlandir sonra topraklarina "kazayla" bombalar top mermileri du$unce o ulkeye girebilmek adina meclise tezkere sun.

nelerin plani bunlar?

kari$mayacaktin. seni hic ilgilendirmeyen $eylerdi bunlar. suriye’den kacanlari aldin mi ulkene? aldin. orada birakacaktin i$te. tipki amerika gibi tipki bm gibi. dandun konu$anlar bugun neredeler? cevrende bir ulke gorebiliyor musun? suriye’yi yiktilar uzerimize cekildiler. guzel planlanmi$ her $ey allah icin.

$imdi ne olacak? tezkere cikti, ee sonra? girmeyecek misin suriye’ye sen? sinirli da olsa gireceksin. amerika da oynandi bu oyun ve oynanan oyun safha safha gercekle$iyor. sen muhalifleri silahlandiracaksin, suriye sana kizacak topraklarinda bombalar patlatacak ve sen de kismi olarak suriye’yi i$gal edeceksin. cunku $u donemde suudi arabistan ve amerika gibi ulkelerin istekleri bunlar. olan senin insanina olacak, senin insanin olecek tum dunya mutlu olacak. bu arada rusya ve çin ve iran’i da kar$ina alacaksin, o da olayin bamba$ka bir boyutu.

yapma. girme suriye’ye ve hatta atilan tum adimlari geri cek. kari$ma ba$ka ulkelerin ici$lerine. amerika’nin irak’ta ba$ina gelenleri hatirla. kac bi amerikan askeri o topraklarda can verdi bunu du$un.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol