5199 sayılı hayvanları koruma kanunu yasa tasarısı

independence
orman ve su i$leri bakanligi tarafindan duzenlenip tbmm’ye sunulan yasa tasarisi.

tasariya gore sokaklarda hicbir hayvan bulundurulmayacak, sokaklarda bulunan sokak hayvanlari mahalli idareler tarafindan toplanarak bakilacaklari, kisirla$tirilacaklari ve a$ilanacaklari merkezlere goturulecek ve burada sahiplendirilmeleri beklenecek. bu merkezlerde yer kalmaz ise yine yerel idareler tarafindan yaptirilacak dogal ya$am alanlarina bu hayvanlarin nakli yaptirilacak.

yine ayni tasariya gore evlerde beslenecek evcil hayvanlarin sayilari da bakanlik tarafindan yeniden belirlenecek.

son gunlerde insanlar, ozelikle hayvanseverler feryadi figan icerisindeler, zira bu yasa tasarisinin icerdigi cumlelere inanmiyorlar.

haklilar da.

yerel idareler tarafindan dogal ya$am alanlarinin yaptirilacagi soyleniyor. barinaklarda yer kalmaz ise hayvanlar bu alanlara ta$inacaklarmi$.

+ bu alanlar nerede ve ne zaman yaptirilacak.
+ bu alanlarda ya$ayan hayvanlarin beslenme ve saglik hizmetleri nasil aksaksiz bir $ekilde devam ettirilecek.
+ dogal ya$am alanlarina goturuluyor olarak du$unulen hayvanlar gozden uzak yerlerde oldurulecekler mi?(daha once olmayan $eyler degil bunlar)
+ evlerde beslenebilecek evcil hayvan sayisini kim neye gore belirleyecek? 4 tane kediye izin veriliyorsa ve ben 5 kedi besliyorsam be$inci kedimin akibeti ne olacak? polis mi gelip alacak kedimi jandarma mi?

tasariyi $uradan okuyabilirsiniz;

http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/137687.pdf

ayrica tasariyi protesto etmek icin bu pazar gunu taksim’de galatasaray lisesinin onunde bir eylem duzenlenecek. bunun da bilgisini vermi$ olalim.
hittheroad2timesjack
bugün konuyla ilgili hayvist’in paylaştığı şöyle bir hatırlatma vardı,

ctrlc+ctrlv:

"almanya’da bir hayvanat bahçesinde; dünyanın en tehlikeli türü diye yazan bir bölüm vardır..
içeriye girdiğinizde sadece ’ayna’ vardır.."
evet, insanoğlu en vahşisidir, o kadar ki kendinden başkasına, başka bir ırka tahammül edemez. dahası, yok etmeye çalışır, onun yerine kendisini koyamaz. bilmez ki onlar olmadan kendisi de varolamayacaktır. ital
ya’da ortaçağda kedileri öldürdüklerinde veba patlamıştı, ve insan aslında kendi soyunu yok etmişti. istanbul’da osmanlı köpekleri adaya attığında suç oranları patlamıştı. yine insan kendisini yok ediyordu. arılara hormonlu ve gdolu yiyecekleri sunarken de kendisini öldürüyordu. ya da balıkları denizlerden sökerken aslında denizleri kirletiyordu...
işte o insan şimdi türkiye’de sokak hayvanlarına saldırmaya hazırlanıyor. onları öldürmeye, zehirlemeye başlayacak. hatta evlerinize girecek kadar ileri gidecek ve dostlarınızı elinizden alacak. ve bunun için "ölüm yasasi"nın arkasına sığınacak. ve asla sahibi öldüğünde mezarında yatan, ve orayı hiç terk etmeyen köpek kadar olamayacak. çünkü vicdansız, sevgisiz ve kötü olmaya devam edecek.
hanımlar beyler, söz bitti ya şimdi harekete geçin ve türkiye’yi 30 eylül’de inletin ya da o "vefasız insan sınıfının bir parçası olun!
seçim sizin!
independence
az once yasa tasarisinin geri cekildigine dair haberler dola$ti sosyal medyada, bunun uzerine de meclisten yasa tasarisinin geri cekilmedigine dair haber cikiverdi bir anda. halen daha bu yasa tasarisi goru$ulecek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol