5199 sayılı hayvanları koruma kanunu yasa tasarısı

independence
orman ve su i$leri bakanligi tarafindan duzenlenip tbmm’ye sunulan yasa tasarisi.

tasariya gore sokaklarda hicbir hayvan bulundurulmayacak, sokaklarda bulunan sokak hayvanlari mahalli idareler tarafindan toplanarak bakilacaklari, kisirla$tirilacaklari ve a$ilanacaklari merkezlere goturulecek ve burada sahiplendirilmeleri beklenecek. bu merkezlerde yer kalmaz ise yine yerel idareler tarafindan yaptirilacak dogal ya$am alanlarina bu hayvanlarin nakli yaptirilacak.

yine ayni tasariya gore evlerde beslenecek evcil hayvanlarin sayilari da bakanlik tarafindan yeniden belirlenecek.

son gunlerde insanlar, ozelikle hayvanseverler feryadi figan icerisindeler, zira bu yasa tasarisinin icerdigi cumlelere inanmiyorlar.

haklilar da.

yerel idareler tarafindan dogal ya$am alanlarinin yaptirilacagi soyleniyor. barinaklarda yer kalmaz ise hayvanlar bu alanlara ta$inacaklarmi$.

+ bu alanlar nerede ve ne zaman yaptirilacak.
+ bu alanlarda ya$ayan hayvanlarin beslenme ve saglik hizmetleri nasil aksaksiz bir $ekilde devam ettirilecek.
+ dogal ya$am alanlarina goturuluyor olarak du$unulen hayvanlar gozden uzak yerlerde oldurulecekler mi?(daha once olmayan $eyler degil bunlar)
+ evlerde beslenebilecek evcil hayvan sayisini kim neye gore belirleyecek? 4 tane kediye izin veriliyorsa ve ben 5 kedi besliyorsam be$inci kedimin akibeti ne olacak? polis mi gelip alacak kedimi jandarma mi?

tasariyi $uradan okuyabilirsiniz;

http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/137687.pdf

ayrica tasariyi protesto etmek icin bu pazar gunu taksim’de galatasaray lisesinin onunde bir eylem duzenlenecek. bunun da bilgisini vermi$ olalim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol