27 ekim 2013 türkiye yerel seçimleri

independence
akp ile mhp’nin anla$masi uzerine anayasada tek bir maddelik degi$iklik yapilarak one alinacak olan secimler. normali 2014 martinda olmaliydi ancak yagmurdu kardi camurdu derken propagandanin rahat ko$ullarda yapilamamasindan $ikayetci olmu$ akp, bu sebeple de mhp ile anla$mi$. anla$ilan chp bu konuya ye$il i$ik yakmami$.
independence
yerel secimlerin one alinmasi tbmm genel kurulunda oylandi ve 347 kabul oyuna kar$ilik 34 ret oyu ile yerel secimlerin one alinmasi kabul edildi;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21661905.asp
tasarimharikasi
oy kullanmayacağım seçimlerdir. "ama oy kullanmazsan yaşadıklarından şikayet etme hakkın olmaz" diyecek sevgili bilgiçlere, bu zamana kadar oy verip ne değiştirebildiklerini sormak istiyorum? gerçekten oy etkili bir çözüm yolu olsaydı o sandığı önümüze koymazlardı cicişler.
independence
anlamadigim bir $ey var ama dur bakalim. iki gun once oylanmi$ti bu zaten, bugun yeniden oylandi nedendir bilinmez. iki gun once kabul edildi denilen degi$iklik bugun yeniden kabul edildi ancak sinirda bir oyla. eger cumhurba$kani "alin bunu yeniden goru$un" demezse karar referanduma kalacak.
independence
cumhurba$kani yasa tasarisini veto etti cok $ukur, aksi taktirde karar referanduma gidecekti. $imdi meclis yeniden goru$ecek ve yeniden oylayacak karari. bu sefer gecen seferde ya$anan fireler ya$anmayacaktir tahminim, dolayisi ile sinir oy sayisi gecilecegi icin cumhurba$kani onaylarsa referandum ihtimali de ortadan kalkacaktir.

bu ulke bu kadar kisa araliklarla referandum secim gibi $eyleri kaldiramaz. bunlarin her birinin maliyeti milyon dolarlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol