bdp nin kapatılması

independence
ve evet.

tarih 21 agustos 2012, artik yine bir teror uzantili siyasi partinin kapatilip kapatilmamasi gerektigini konu$maya kadar geldik.

ozellikle son olaylardan sonra ki hatirlamak adina bunlarin ba$liklarini da verelim;

once.

(bkz: 17 ağustos 2012 bdp pkk buluşması)

hemen ardindan.

(bkz: 20 ağustos 2012 gaziantep saldırısı)

peki $imdi bdp kapatilirsa bize ne fayda saglayacak?

oncelikle bilinmelidir ki her tur siyasi partinin kapatilmasina "$iddetle" kar$iyim ki buna akp bile dahil. partiler organik canlilar degildir, dolayisi ile halka zarari partiler degil partileri olu$turan milletvekilleri verebilir. bu durumda normalde milletvekillerinin siyasetten men edilmesi ve siyasi hayatlari boyunca yaptiklari illegal davrani$lari icin yargilanmalari tercih sebebidir. ancak ote yandan bdp’nin kapatilmasi en azindan tabani icin rol ornek te$kil edebilir. bdp kapatilir, tum milletvekilleri istisnasiz siyasetten uzun seneler boyunca men edilir, ardindan da yargilanmalari sureci ba$lar.

sonuc?

minik bir ihtimal de olsa bdp tabani "lan belki de bu i$te bir i$ vardir" du$uncesine kapilir, ya da daha yuksek bir ihtimal kurtlerin sesinin kesilmesi hareketi olarak ongorulur ve bir sure cati$malara gebe olabilir.

bu durumda kapatilmamasi gerekmez mi?

normalde asla taraf olmasam da artik tahammul edilebilecek sinirlari a$ti her $ey. bu sebeple olasi cati$malari da goz onunde bulundurarak anayasa mahkemesi bir $eyler yapmali. ve evet, bdp kapatilmali. zaten turkiye’de gecmi$ten gunumuze var olan gelenekselle$mi$ siyasi parti kapatma $enliklerine bdp de dahil olmali.

e o kapatilsa yeni bir isimle ayni zihniyet ba$ka bir parti acacak, o nasil olacak?

hah i$te, tam o a$amada akil adamlar devreye girecek ve siyasi parti kurma kurallarini sil ba$tan duzenleyecekler. o kadarina benim aklim ermez ama muhakkak vardir bunun bir cikar yolu, du$unulurse ve cesaret edilirse yapilabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol