bdp nin kapatılması

independence
ve evet.

tarih 21 agustos 2012, artik yine bir teror uzantili siyasi partinin kapatilip kapatilmamasi gerektigini konu$maya kadar geldik.

ozellikle son olaylardan sonra ki hatirlamak adina bunlarin ba$liklarini da verelim;

once.

(bkz: 17 ağustos 2012 bdp pkk buluşması)

hemen ardindan.

(bkz: 20 ağustos 2012 gaziantep saldırısı)

peki $imdi bdp kapatilirsa bize ne fayda saglayacak?

oncelikle bilinmelidir ki her tur siyasi partinin kapatilmasina "$iddetle" kar$iyim ki buna akp bile dahil. partiler organik canlilar degildir, dolayisi ile halka zarari partiler degil partileri olu$turan milletvekilleri verebilir. bu durumda normalde milletvekillerinin siyasetten men edilmesi ve siyasi hayatlari boyunca yaptiklari illegal davrani$lari icin yargilanmalari tercih sebebidir. ancak ote yandan bdp’nin kapatilmasi en azindan tabani icin rol ornek te$kil edebilir. bdp kapatilir, tum milletvekilleri istisnasiz siyasetten uzun seneler boyunca men edilir, ardindan da yargilanmalari sureci ba$lar.

sonuc?

minik bir ihtimal de olsa bdp tabani "lan belki de bu i$te bir i$ vardir" du$uncesine kapilir, ya da daha yuksek bir ihtimal kurtlerin sesinin kesilmesi hareketi olarak ongorulur ve bir sure cati$malara gebe olabilir.

bu durumda kapatilmamasi gerekmez mi?

normalde asla taraf olmasam da artik tahammul edilebilecek sinirlari a$ti her $ey. bu sebeple olasi cati$malari da goz onunde bulundurarak anayasa mahkemesi bir $eyler yapmali. ve evet, bdp kapatilmali. zaten turkiye’de gecmi$ten gunumuze var olan gelenekselle$mi$ siyasi parti kapatma $enliklerine bdp de dahil olmali.

e o kapatilsa yeni bir isimle ayni zihniyet ba$ka bir parti acacak, o nasil olacak?

hah i$te, tam o a$amada akil adamlar devreye girecek ve siyasi parti kurma kurallarini sil ba$tan duzenleyecekler. o kadarina benim aklim ermez ama muhakkak vardir bunun bir cikar yolu, du$unulurse ve cesaret edilirse yapilabilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol