bilgi sözlük ilan servisi

independence
az once aklima gelen servis.

houston icerisine bir sekme hazirlanir, orada sadece bilgi sozluk uyeleri dilerlerse sati$, dilerlerse alim, dilerlerse takas, dilerlerse de kar$iliksiz hibe turu ilanlarini yayinlayabilirler.

bilgi sozluk yönetimi konuya hicbir $ekilde mudahale edemez, taraf olamaz, yapilacak olan tum i$lemler bireylerin kar$ilikli guvenine ve & veya arzusuna bagli olarak yurutulur. bilgi sozluk bu konuda sadece kodlayici ve yer saglayici olarak aktiftir.

eger kullanilabilir bir hizmet oldugu kanisina varilirsa kodlamasi hemen yapilip bir gun icerisinde hizmete sokulabilir bu sistem. fikirler beklenmektedir.
epikuros
ilk bakışta bilgi sözlük konseptiyle alakasız hatta ters olduğu düşünülecek olsa da sadece houstonda yer alacak olması da buranın ruhuna aykırı bir durum teşkil etmeyeceğinden herhangi bir sakıncası yok. artık ilgili ilgisiz her internet sitesinin benzer uygulamalara yer vermesi ve kullanıcılar için interaktif bir ortam sağlaması açısından faydalı/ilginç bir aparat olabilir. yalnız ilan işi maddiyat işi; her türlü kataküllinin, dalaverenin telafisini sevgili jedi üstlenecekse hiç bir sorun yok kanımca.
balkaner78
bence tam da bilgi sözlük konseptine uygun bir fikir. tebrikler değerli jedi. belli mi olur, belki öğrenci vd. ihtiyaç sahabına kimseye duyurmadan yardım edilebilir. elinde başkalarına yarayan herhangi bir eşya, kitap, cd olanlar bunu kendi gereksinimleri doğrultusunda diğer yazarların objeleriyle takas edebilirler. kargo ücreti ödemek istemeyen bunu ödemeli kargo ile yollayabilir.


ez cümle: çok faideli olacağı kanaatindeyim. hayırlara vesile olmasını niyaz eder, cem-i cümlemizin birlik ve beraberlik içinde yaşamasını temenni ederim.
balkaner78
herşeye de para harcamayalım. devamlı para harcıyoruz. aksırıncaya tıksırıncaya kadar durmadan harcıyoruz. o gün az para harcamışsak veya kredi kartı kullanmamışsak yaşadığımızdan şüphe eder duruma geldik. o gün eve yeni bir şey (gıda, eşya) almamışsak rahat edemiyoruz. bizi sonunda bu hale getirdi iç ve dış mihraklar/tüketim şeytanları. tüketirken tükeniyoruz.

oysa eskiden köylerde hemen hiç para harcanmazdı. belki ayda bir, belki iki-üç ayda bir, köy bakkalından veya en yakın nahiyeden-ilçeden sadece bitkisel yağ, gazyağı, tuz, urgan, kibrit, toz şeker vb. çok temel tüketim maddeleri alınırdı. diğer tüm tüketim maddeleri ya doğrudan tabiattan elde edilir ya da evde yapılırdı. bakkaldan alınan tüketim maddelerinin çoğu ancak gerektiği kadar satın alınır, ziyan edilmezdi. 250 gramlık sanayağ paketleri, genelde yarım paket halinde satılır, tüm paket nadiren alıcı bulurdu. bugün fazlasını çöpe attığımız beyaz ekmek eskiden köylerde çok zor bulunur ve günde bir kere sınırlı sayıda gelirdi. canı taze "fabrika ekmeği" veya "çarşı ekmeği" çeken çocuklar ya para toplayıp zar zor 1 adet ekmek alıp üleşirler, ya da 25 kuruşu olan, ancak "çeyrek ekmek" alabilirdi. düşünün çeyrek ekmek! bazıları köy ekmeğinin içine bu şehir ekmeğini katık yapardı. çok eskiden köy evlerinde çay sık demlenmez, ancak misafir geldiğinde veya evde hasta olunca demlenirdi. sabahları çay yerine çorba içilirdi.

farkında mısınız? evden dışarı çıktığımızda elimiz devamlı sağ arka cebimizde (baylar için). cüzdanı günde kaç kere buradan alıp yerine koyduğumuzu bir düşünün. takas diye bir kavram var değil mi ama? belki bu servis bunun yapılmasına olanak sağlayabilir. yani az parayla, takas yöntemiyle de kitap, cd, bilgisayar ekipmanı, el feneri, hırdavat, ev eşyası vb. takas/hibe yapılabilir.
independence
cali$malarina ba$lanmi$tir.

cok basit bir kodlama sistemi ile hizmete sokulacaktir oncelikle, eger ilgi yogun olursa cok daha profosyonel bir tasarimla hizmete gecirilecektir.

yenilemekte fayda goruyorum;

sistemde gercekle$ecek hicbir ali$veri$ & takas & hibe turu anla$malara bilgi sozluk yonetimi taraf degildir, mudahil degildir. bilgi sozluk yonetimi bu sistemde sadece kodlayici ve yer saglayici olarak gorev ustlenmektedir. independence haricinde sistemde hicbir yoneticinin yetkisi bulunmadigi gibi taraf belirleyici bir rolu de yoktur, dolayisi ile bilgi sozluk yonetiminin bu serviste sorumlulugu sifirdir.

sistem hizmete alindiginda bilgi verilecektir.
elma sekeriiii
inanılmaz yararlı bir sistem olduğu düşüncesindeyim. diğer sözlüklerin forumu, ilan alanları varken biz neden bundan mahrum kalalım ki?
insanlar takas ve hibe ilanlarının dışında,satışa çıkardığı bir malının da tüm özelliklerini buraya naklederek çok kolay bir şekilde bu malı elinden çıkartabilir.

misal, ben geçenlerde laptopumu satıyordum, burası olsaydı buraya da yazardım daha çok insana ulaşma imkanım olurdu...
insanlar alışveriş yaptıklarında, ödeme yöntemlerini kendileri belirleyip bu doğrultuda ortak bir noktada buluşmayı becerebilirlerse ne ala. sözlük yönetiminin kayıptan ya da katakullilerden sorumlu tutulması pek hoş olmaz sanırım...

sonuna dek arkasındayım, harika bir düşünce gerçekleştirilmek üzere...
independence
soru: ilan servisinde yapilacak olasi sati$lardan bilgi sözlük komisyon alacak mi?

cevap: bilgi sozluk’un ne sati$larda ne takaslarda ne hibelerde ne de bir ba$ka turlu ali$veri$lerde etkin bir rolu yoktur. bu sebeple her $ey ali$veri$in taraflarinin birbirlerine guvenleri ve anla$malari uzerine kuruludur. bilgi sozluk bu tur ali$veri$lere taraf olmayacagi gibi ne bir sorumluluk kabul etmektedir, ne de herhangi bir ba$ka talebi mevcuttur.
independence
soru: sistemden kimler faydalanabilecek?

cevap: bilgi sozluk uyesi olup yazarlik onayi alabilen herkes. çömez statusundeki uyelerimiz bu sistemden faydalanamayacaklar.
independence
soru: ali$veri$ler umuma acik bir $ekilde mi olacak?

cevap: hayir. ilanlar umuma acik olacak, dolayisi ile bu ilanlari bilgi sozluk uyelerinin okuyabildigi gibi diger ziyaretcilerimiz de okuyabilecekler. ancak ali$veri$ler ister houston uzerinden ister diger ileti$im yollari araciligi ile yapilacak. ali$veri$ bittikten sonra kullanici dilerse ilanini kaldirabilir, dilerse editleyerek ali$veri$in bittigimi belirtebilir.
soluk benizli zenci
internet üzerinden yapılan her türlü alım satım faturalandırılmayı gerektirdiği için ileride sözlüğün değil ama işlem yapan kişilerin başını ağrıtabilecek servistir. devlet her alış verişten vergi almayı şart koştuğu için gittigidiyor.com’da benzer sorunlarla uğraşıyor. sorun yaşamak istemiyorsanız iyi araştırın dediğim servistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol