25 mart 2012 galatasaray trabzonspor maçı

epikuros
fenerbahçe’nin 2011-2012 sezonunda 2 kupayı da kazanacağını düşündüren maç. maç öncesinde ve maç esnasında kafamda hep bu düşünce vardı.

doğruya doğru, türkiye’de bugüne kadar her kulüp gerek teşvik primiyle, gerek maç rakibi satın almayla, gerek hatır şikesiyle gerekse hakem bağlamayla bir şekilde şikeye bulaşmıştır. kimisi az kimisi çok bulaşmıştır. kimisi kulüp başkanı eliyle kimisi kıytırık bi yöneticisiyle kimisi de bi menajer aracılığıyla. ama kabağın fenerin başına patladığı bir gerçek. biraz abartmış olduklarından galiba.

şikeye bulaşanların ceza alması gerek. adaletin yerini bulması gerek, lakin tüm cezanın fenere kesilmesi yüzde yüz adalet olmayacak. fenerli futbolcuların geçen yıl sarfettikleri emeğe, tere yazık olur bu durumda. bu bakımdan bu yıl eğer fenerbahçeli futbolcular bu çerçevede motive olurlarsa 2 kupayı da almaları mümkün. hem geçen yıl şikeyle aldıkları söylenen lig şampiyonluğunu tekrarlamış olacaklar, hem de 30 yıldır alamadıkları türkiye kupasını alarak şike olayını organize ettiği iddia edilen başkanları hapisteyken, yani şike yapmaları pek mümkün değilken 2 kupayı da alarak fevkalade bir iş başarmış olacaklar.

zaten türkiye kupasından beşiktaş, galatasaray ve trabzonspor elenmiş ve fenerbahçe tek favori kalmış durumda. ligde de eğer gs bu maçı kaybederse play offlara biraz daha dengeli girmiş olacak fenerbahçe’yle galatasaray.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol