nissan note

independence
kanimca nissan’in en kalitesli araba modellerinin ba$inda yer alir. $u andaki sati$ fiyati 1,6 otomatik icin 43,895 liradir. detaylar;

http://www.nissan.com.tr/nissan-note-multimedia

bir de videosunu izleyelim;

http://tinyurl.com/7zsw38s

edit: yeni arabam. sozluk bayanlarina selam ederim.
independence
arabanin en guzel ozelliklerinden biri bluetooth ozelligine sahip olmasi. bu sayede cep telefonunu buluetooth yardimi ile aracin muzik sistemine bagliyorsun ve handsfree bir $ekilde diledigin telefon konu$masini muzik sistemi yardimi ile yapabiliyorsun. konu$malar da gayet net oluyor ustelik. ayrica yine bu ozellik sayesinde telefon rehberin muzik seti ekraninda gozukuyor, diledigin numarayi yine handsfree bir $ekilde arayabiliyorsun.

aracin icin cok geni$, di$aridan ne kadar kucuk gozukurse gozuksun. bir hayli iri bir insanim cusse anlaminda ama $ofor koltugunu ne kadar geri cekersem cekeyim arkadaki insanin oturmasi icin ona bir hayli yer kaliyor yine de. ustelik arka koltuklar daha da geri cekilebiliyor, bu da ayri bir konfor.

otomatik vitesi sayesinde dik yoku$larda durdugunuz zaman arac bir milim geri kaymadan yoluna devam edebiliyor, bu da super. stop lambalarinin honda’larda oldugu gibi gokyuzune kadar uzanmasi da leziz, arkadan gelen aracin daha dikkatli olmasini sagliyor boylelikle.

arac dikkat cekici, hele kopeginizi de alip arabada gezdirirseniz kizlar kapinizi bile acip "ayy yerim ben seni ya" diye kopeginizi sevebiliyor, hatun ayarlamak konusunda son derece leziz bir aracmi$, ben bugün bunu gördüm.

aracin yaninda verilen(ya da orjinalinde bulunan) park sensörü cok dandik. dikiz aynasina bantlarla falan yapi$tirilmi$ izlenimi veriyor ki hic ho$ degil.

bu araclarda ebd fren sistemi default geliyor ancak disable hale getirebiliyorsunuz bu fren sistemini.

on yolcu airbagi de disable hale getirilebiliyor.

on panel gostergeleri konusunda ucuza kacilmi$, o paraya cok daha $ik bir tasarim olabilirdi. ayrica yol bilgisayarı cok cok yetersiz, sirf aracta var diyebilmek icin minik bir $ey koymu$lar. ayrica yol bilgisayari kafayi yemi$ zira bir an aractaki yakitla 500km yol yapabilecegini hesap ederken bir kac dakika sonra ayni bilgisayar sana 20km yol yapabilecegini soyluyor.

radyo & cd sisteminin direksiyondan kumanda edilmesi guzel ama cok detayli bir kontrol paneli sunmuyor direksiyon yine de.

arac biraz kucuk her ne kadar ici geni$ olsa da, bu sebeple ruzgar aldiginda bildigin savruluyor saga sola. $ile otobani uzerinde bunu cok net hissettim.

$imdilik bu kadar.
independence
en buyuk avantaji ucuzlugu degildir, zira ucuz degildir her $eyden once. en buyuk avantaji konforu ve yakit tasarrufudur. forumlarda okuduguma gore millet 100km de 5,5 litre yakiyor motor acildiktan sonra. 100km de 12 litre ile ba$lami$tim ben, daha 10 gun oldu araci alali, 8,4 litreye du$tu daha $imdiden 100km de. kaldi ki hemen her gun yatiyor araba, daha 300 / 400 km de, oyle du$un. bu kilometrede bursa’ya gidi$ geli$ de var.
independence
bu araclarda vites kolunda bir dugme var, ona basinca degi$ik bi$iler oluyor.

mesela diyelim ki saatte 100km hizla sabit bir $ekilde gidiyorsunuz, o dugmeye basinca vites bir du$up bir cikmiyor, daha huzurlu bir suru$ keyfi ya$atiyor insana. trafikli bir yolda giderken bir durup bir kalktiginiz icin o ozelligin kapatilmasi gerekiyor ama.
independence
tamam araba super harkulade falan ama buyuk bir sikinti var, o da on camlarin kenarindaki metal destek ve tavana baglanti uniteleri.

viraja girerken sol yahut sag tarafi gorebilmek icin surucu kendini saga yahut sola dogru devirmeli, bu buyuk sikinti. o baglanti zimbirtilari biraz daha geride olmaliydi ki surucu yolu kesintisiz gorebilsin.

bir de 220 takometresi var ya bu aracin, o hepten yalan. 140 a ula$tigin anda sanki di$arida tufan var da sen de tam ortasinda kalmi$sin gibi saga sola suruklenirsin bak benden soylemesi. hiz arabasi degil kesinlikle.
independence
bu araba ile ruzgarli havalarda yola cikilmamali, illaki cikilacaksa 100 un uzerine cikilmamali. otoban, kopru ve benzeri acik alanlarda yaprak gibi savruluyor mendebur. hele ki yanindan hizli bir arac gecmeye gorsun vuhuu.
independence
eger bu arabalardan birinin sahibiyseniz ve bir gun yolda lastiginiz patlarsa sictiniz.

stepne olarak aracin bagajinda bulunan lastik diger lastiklerden daha kucuk. dolayisi ile stepneyi taktiginiz zaman 3 lastik uzerinde gidiyormu$ gibi hissedeceksiniz. tum bu araclarda default bir salaklik bu.

peki neden bu boyle?

amac yeni lastigin bir an once alinmasi yahut eski lastigin bir an once tamir edilmesi. aksi taktirde aracta ba$ka stepne kalmadigi icin herhangi bir diger lastik patlamasinda ortada kalirsiniz. yani yine sizin icin du$unulmu$ her $ey. stepnenin uzerinde de zaten "80km/h max." diye bir ibare mevcut.
independence
2 gun sonra alali net bir sene olacak, daha ne yagina baktirdim ne suyuna ne hidroligine. kadranda bir eksilme uyarisi da yok ma$allah.

yazarin demek istedigi: hic sorun cikartmayan araba. gerci 1 sene olmu$ hala 7500km deyim, belki ondandir. araba bildigin yatiyor.

yazarin diger demek istedigi: sozlukte yazar olan enfes kizlar. nissan note full otomatik 2012 model arabam var.

yazarin bir diger demek istedigi: allah $uracikta belami versin.
independence
silecek suyu konulan haznenin plastik kapagi cok rahatlikla kaybolabiliyor ama paniklemeyin. efsunlu bir araba midir nedir artik, su dokulmuyor yerlere, yine oldugu yerde kaliyor valla.
independence
silecekleri artik i$ gormez hale geldiginde "aman nolcak, her yerden alirim nasilsa" diye du$unme, bok alirsin. ancak kendi servisinden alabilirsin, her yrde satilan silecekler olmuyor buna.
independence
yeni modelleri "dunyanin ilk kendini temizleyen araci" seklinde lanse ediliyor. eski modeli ile yeni modeli arasindaki farki gostermek icin bir de video hazirlamislar;

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol