iran ın amerikan casus uçağını düşürmesi

independence
olay 3 gun once iran’in dogusunda meydana geldi. iran’in iddiasina gore ucagi kendileri du$urdu ancak amerika’nin iddiasina gore ise operatorler sinyali kaybetti ve ucak kontrolden cikarak du$tu.

amerika $imdi ucagin iran’in eline gecme endi$esinin icerisinde, zira ucak iran’in eline gecerse radardan koruma gorevini ustlenen di$ elementin iran tarafindan uretilerek kullanilabilecegi du$unuluyor. amerika ucagi geri almak icin 3 secenekli bir plan hazirlami$ oncelikle;

1- bir grup ozel timin iran sinirindan sizarak ucagi geri almasi.
2- bir grup ajanin iran sinirindan sizarak ucagi yok etmesi.
3- bir hava operasyonu ile ucagin yok edilmesi.

ancak her 3 secenekte de iran’in bu sinir ihlalini sava$ sebebi saymasindan cekinildigi icin yusuf yusuf sesleri duyulmu$ ve vazgecilmi$.

amerikali yetkililere gore iran ucagi ele gecirse bile teknolojisinden yahut yapisindan faydalanamaz, zira cozumlemesi o kadar kolay bir ucak degilmi$. ayrica iran’in cok dogusunda du$tugu du$unulen ucagin hicbir zaman bulunamayacagi da amerikalilarin du$unceleri arasinda.

anladigim kadari ile ucaga kendi kendini imha etme talimati da yollanamiyor zira ortada ucaga ula$ilabilecek bir sinyal yok. esasen bu tur teknolojik $eylere "sinyal kaybolduktan 3 saat sonra otomatik imha sisteminin devreye girmesi" gibi bir $ey eklenebilirdi. amerika bunu du$unmediyse onlarin da allah belasini versin.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19411109.asp
independence
amerika "belki de ucaga hic ula$amazlar, iran’in cok dogusuna du$tu" diye du$unedursun, iran bugun o casus ucagin goruntulerini de yayinladi, amerika’dan bu ucagin orada ne i$i oldugu hakkinda da bilgi istedi.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19423054.asp
iticiinsan
olayın ilginç yanı uçağın füze müdehalesi olmaksızın bir çeşit frekansla düşürülmüş olması ki bu da iranın teknolojide ne kadar ileri olduğunu gösteriyor aslında.
volfied
yarasa kanadı şeklindeki rq-170 kanatları ve özel materyalden yapılan kaplamasıyla radarlar tarafından tespit edilemiyor.cok az hasarlada iran silahlı kuvvetlerinin eline gecmistir.
independence
amerika olaydan sonra iran’dan ucagi resmi olarak geri istemi$ ama iran’in cevabi ab$tan belli zaten;

+ babayi alirsin obama.

yahu sen hem kalk saldirma ihtimalinin cok yuksek oldugu bir ulkenin havasahasinda kendi casus ucagini ucur, ucak du$unce de gotun tutu$sun bir de ucagi resmi olarak geri iste. hani hem adama "biz seni vurucaz ama once hakkinda biraz ara$tirma yapmak icin casus ucak ucuruyoruz semalarinda" de hem de "ya bizim ufaklik sizin oralarda du$mu$, onu iade edin pls" de. biraz utanma olur insanda be.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol