iran ın amerikan casus uçağını düşürmesi

independence
olay 3 gun once iran’in dogusunda meydana geldi. iran’in iddiasina gore ucagi kendileri du$urdu ancak amerika’nin iddiasina gore ise operatorler sinyali kaybetti ve ucak kontrolden cikarak du$tu.

amerika $imdi ucagin iran’in eline gecme endi$esinin icerisinde, zira ucak iran’in eline gecerse radardan koruma gorevini ustlenen di$ elementin iran tarafindan uretilerek kullanilabilecegi du$unuluyor. amerika ucagi geri almak icin 3 secenekli bir plan hazirlami$ oncelikle;

1- bir grup ozel timin iran sinirindan sizarak ucagi geri almasi.
2- bir grup ajanin iran sinirindan sizarak ucagi yok etmesi.
3- bir hava operasyonu ile ucagin yok edilmesi.

ancak her 3 secenekte de iran’in bu sinir ihlalini sava$ sebebi saymasindan cekinildigi icin yusuf yusuf sesleri duyulmu$ ve vazgecilmi$.

amerikali yetkililere gore iran ucagi ele gecirse bile teknolojisinden yahut yapisindan faydalanamaz, zira cozumlemesi o kadar kolay bir ucak degilmi$. ayrica iran’in cok dogusunda du$tugu du$unulen ucagin hicbir zaman bulunamayacagi da amerikalilarin du$unceleri arasinda.

anladigim kadari ile ucaga kendi kendini imha etme talimati da yollanamiyor zira ortada ucaga ula$ilabilecek bir sinyal yok. esasen bu tur teknolojik $eylere "sinyal kaybolduktan 3 saat sonra otomatik imha sisteminin devreye girmesi" gibi bir $ey eklenebilirdi. amerika bunu du$unmediyse onlarin da allah belasini versin.

http://www.hurriyet.com.tr/planet/19411109.asp
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol