cumhurbaşkanı maaşı

independence
yeni verilen butce onergesine gore 2012 senesinde aylik net 33 bin 500 lira olacak. yani her ay bir araba, her iki ayda bir ev alabilecek cumhurba$kanligi makaminda ikamet eden ki$i.
independence
cumhurba$kani abdullah gul bugun konu ile alakali olarak twitter’dan bir aciklama yapmi$. soyledigine gore maa$indan vergiler falan du$uldugunde eline gecen net para, bahsedilen rakamin neredeyse yarisiymi$. o aciklamalar icin;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19168822.asp

eger dedigi gibi eline gecen para 16 bin lira civarinda bir paraysa, turkiye cumhuriyeti cumhurba$kani icin esasen cok bir rakam degil. ben tatmin oldum.
epikuros
cumhurbaşkanının aldığı maaş tutarının konuşulması çok garip. maaşı için yapılacak bir iş değil ki cumhurbaşkanlığı. maaş almayı bırakın üstüne kaç katı para verilir cumhurbaşkanı olabilmek için.

ayrıca twitter şenleten reisicumhurumuzun açıklaması da takdire şayan. garibimin eline yalnız 16 bin lira geçiyomuş yazık. parada gözü olan bir kimseysen zaten cumhurbaşkanlığından aylık gelirin otuz üç bin beş yüz lira değil üç yüz otuz üç bin beş yüz lira olur. parada gözün olmadığından haber ver sen!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol