19 ekim 2011 çukurca da pkk saldırısı

independence
01:00 sularinda pkk’li teroristlerin cukurca’da guvenlik birimlerinin bulundugu binalara uzun namlulu silahlarla saldirmasi. hakkari valisinin soyledigine gore saldirilar e$ zamanli olarak hem asker hem de polis noktalarina gercekle$mi$. yine valinin verdigi bilgiye gore kendisine bildirilen herhangi bir yarali yahut $ehit haberi yokmu$ ancak cati$malar halen devam ediyormu$.

http://gundem.milliyet.com.tr/cukurca-da-siddetli-catisma/gundem/gundemdetay/19.10.2011/1452542/default.htm
independence
daha once yazdigim entryde vali tarafindan yarali ya da $ehit olmadigini ama cati$malarin devam ettigini soylemi$tim.

saat 09:18 ve haber bultenlerinin verdigi haberlere gore 24 $ehit 18 yarali varmi$.

en son bir kara harekati demi$tik, o ne oldu o?

ama ba$bakana sorarsan "teror orgutu can ceki$iyor", muhakkak oyle evet.

son hatirlatrma, dun ve bugun hayatini kaybeden toplam insan sayimiz 32 ki$i, yarali sayisi ise 24.
bir bilen
öyle bir sabaha uyanmak ki; sol frame de tarih ve saldırı gördüğünde açmaya okumaya korkmak. son dakikalar arasında bir kaç utanmaz çıkıp, klişe cümlelerle çaresizliğimizi yüzümüze vuracak. 24 evlat, 24 baba, 24 dost, 24 can sonsuz oldular. 24 şehit, 70 milyon şahit! ne mi olacak? bir tarih daha yazılacak yanına yine saldırı eklenecek, pişir taşır sabrımızın sözcüleri de tekrarda gecikmeyecek.

"bir kez daha şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz...."

(bkz: bıçak kemiğe dayandı bedelini ödeyecekler)
(bkz: nefretle kınıyoruz)
(bkz: ciğerimiz yanıyor)
(bkz: terörü konuşmayarak gündemden düşürmeliyiz)
(bkz: sabrımızın sonuna geldik)



independence
yazik ki $ehit sayisi 26 ya yukselmi$. turk hava kuvvetlerinin hava harekatina giri$tigi soyleniyor, hatta kara harekati icin oncu kuvvetlerin de irak sinirindan girdigi soyleniyor.
independence
hakkari cevresindeki operasyonlarda 15 pkk’linin öldürüldügü soyleniyor $imdi haber bultenlerinde ama neye yarar. gideni geri getirmez.
independence
tsk tarafindan yapilan operasyonlarda ve sicak takip sonrasinda öldürülen pkk’li sayisi 21 e yukselmi$. ayrica ba$bakanlik kaynaklari tarafindan $ehit sayisi 24 yarali sayisi ise 18 olarak duzeltildi.
mmkurabiye
birkaç çapulcu ile başa çıkamayan basiretsiz bir hükümet, basiretsiz bir ülke türkiye...
vatani görevini yahut sadece görevini canından olmakla ödeyen insanlar. şehit oldular. aileleri vatan sağolsun diyorlar içleri kan ağlasa da.
biz seyircileriz.

kendilerinden medet umulan mevkilerin çoğu bu acı olayları da propaganda aracı olarak kullanmaktan ileri gidemiyorlar.

yılanın başı paşalar gibi ağırlanıyor, köpekleri azdıkça azıyorlar.

bence, barışçıl bir çözüm yolu aramaya hiç gerek yok. olan biten her şey öyle mantıksız ve öyle acı ki, mantıkla açıklık getirmeye çalışmak, akılcı bir çözüm yolu bulmak falan gereksiz.
hiçbir açıklama 24 hayatın son bulmuş, yüzlerce insanın ise hayatları boyunca unutamayacakları bu acı ile yaşamak zorunda kalacakları gerçeğini değiştirmiyor.

bu şerefsizleri vatan topraklarında besleyen, at koşturmalarına izin veren şerefsizlere ve onlara oy veren koca şerefsiz kitleye binlerce, milyonlarca kez yazıklar olsun.

şehitlerimize allah tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.
insanlara akıl fikir ihsan etmesini diliyorum.

elma sekeriiii
açılım diyenlere sözüm... size yazıklar olsun.
pkk’dan bağımsızız diyen bdp’lilere sözüm; sizin allah belanızı versin.


biz ne zaman vur ensesine al ekmeğini milleti olduk, anlayamıyorum ki?
independence
ulkenin yureginin en derinlerine kadar nufus eden oyle bir aciydi ki bu, zaten gorevi bu tur ve benzeri haberleri vermek olan spikeri bile, hem de trt spikerini bile gozya$larina bogdu.

kendi gozlerinle gor;

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/23299/19030632/1/spiker-canli-yayinda-gozyaslarina-boguldu.aspx
independence
saldirida $ehit olan askerlerimizin 21 tanesi kekliktepe jandarma karakolu’nda $ehit edildi. iddalara gore saldiriya katilan terorist sayisi 200 - 300 civarinda ve agir silahlari mevcut. teroristlerin kuzey irak’tan katirlarla giri$ yaptigi ve agir silahlari da katirlarin sirtinda getirdikleri yine ayni iddialar arasinda.
elma sekeriiii
radyo programcılarının çoğu sustu. konuşanlar ise ağlayarak yayın yapıyor. görsel medyadaki eğlence programları yerlerini türk filmlerine bıraktı. trt haber spikerleri ölenlerin isimlerini sayarken gözyaşı döküyor. kimse konuşmak istemiyor; ağır bir hava var ülkenin üzerinde. ve çıkıp cumhurbaşkanı, intikamı çok ağır olacak türünden laflar sarfediyor.

ya allah peygamber aşkına durdurun artık! siyasetiniz yüzünden onlarca insan ölüyor! bu sözler sadece, insanlara köklü bir icraat sunup pkk’nın kökünü kazıyamayan akp’ye değil; adaletli bir çözüm önerisi getirmeden ona buna bok atmaya çalışan chp’ye; icraat olmadan ancak konuşarak milliyetçilik yaratmaya çalışan mhp’ye; ve utanmadan mehmetçiğe "en içten dilekleriyle" rahmet dileyen bdp’ye.


bu insanlar bir hiç için ölüyorlar! hepinize lanet olsun!
elma sekeriiii
çok ilginçtir, her sene tsk devletten yüklüce bir bütçe alır. ve kanun gereği de nereye harcadığını söylemez; hesabını vermez. bu bilgiyi aklımızın bir köşesinde tutalım...

söz konusu saldırının ön raporu yayınlandı. bu raporda öne çıkan; ve tsk’yı zan altında bırakan ifade şu: “saldırıda ihmal yok ancak baraka tipi korunaksız, dayanıksız karakol ve üs bölgeleri kayıpları artırıyor”

şimdi çok düz bir mantık kuralım: 24 can bu barakalar yüzünden öldü. bu rapor doğrultusunda tümevarımımız bu şekilde oluyor. barakalar yüzünden ölen askerler...

şimdi tekrar başa dönüyorum ve tsk’ya soruyorum: siz devletten hayli büyük oranlarda aldığınız paraları nerelere harcıyorsunuz be adamlar??????! bir karakolun baraka olması bence ihmaldir.

ya böyle bir şey gerçek olabilir mi? dünya kadar bütçeniz varken siz yapısal yenilemelere gitmeden tenekeden barakalara çocukları yerleştirip; ardından "adi köpek pkk bizi taradı!" mı diyorsunuz? hiç mi vicdanınız sızlamıyor, düşünmüyorsunuz ya acaba bizde de bir hata var mı diye??

utanıyorum sizden.
independence
saldirida $ehit olan askerlerimizin cenazeleri bugun kendi illerinde topraga veriliyor. hic abartisiz her bir cenazeye o ilden onbinlerce insan katiliyor. helal olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol