recep tayyip erdoğan ın türkiye yi savaşa sokması

independence
olacaktir, yakindir bu da olacaktir zira sevgili ba$bakanimiz artik sogukkanli hareket edemez bir duruma geldi.

israil ile restle$meler had safhaya ula$ti. ozellikle turkiye’nin akdeniz’de seyrülsefer serbestisi yolunda adimlar atmasi, yetmezmi$ gibi guney kibris’in kendi sularinda dogalgaz arama cali$malarina turkiye’nin mudahale etmesi, bunun uzerine yunanistan ve kibris rum kesiminin ordularinin teyakkuza gecmesi ve yunanistan’in "kibris rum kesimine yapilacak herhangi bir mudahalenin yunanistan’a yapilmi$ sayacagini" aciklamasi, amerika’nin bile ozellikle dogalgaz arama konusunda tavrini rum kesiminden yana kullanmasi ve daha neler neler.

siyaset, ozellikle ulke yonetimi sogukkanlilikla yapilmasi elzem olan $eylerdir. sokak kabadayisi gibi kalkip ba$ka ulkelere "$unu yaparim, asarim, keserim" diyemezsin, belki sen demek istersin ama dedirtmezler. saddam’in ve kaddafi’nin durumlari ortada. onlar da dune kadar dunya sikime minare gotume minvalinde ya$iyorlardi ama bir tanesinin asilirken boynu koptu, digeri korkudan yerin altinda ya$iyor.

ba$bakan boyle yapmasin, sogukkanliligi ve diplomasiyi elden birakmasin. tamam guclu bir ulkeyiz amenna ama gun gelir siciverirler agzimiza, ba$ka ulkelerin sava$ ucaklarini istanbul’a taksim meydanina bomba yagdirirken gorup videolarini cekip youtube’a yuklemekten ba$ka bir $ey gelmez elimizden o donemde. aman diyeyim.
abdurrezzak bin reloaded
recep tayyip erdoğan türkiye’nin son zamanlarda başına geçen en iyi lider olduğunu düşünüyorum.en önemli niteliği ise diplomasiyi iyi bilmesi. yerine göre alttan alıp yerine göre masaya yumruğu vurmasını biliyor. o yüzden savaş senaryolarını üretmeden önce mantıklıca düşünmek gerekir. şu anki gerginliğin esas amacı israil ile savaşmak değil israil’in dokunulmaz olmadığını göstermek ve arap birliğini arkamıza almak. kısacası israilin karizmasını çizdirmek.bu politika bunu yapabiliyor mu? kesinlikle. israil’e gelince türkiye ile savaşmayı aklından bile geçiremez. israil ortadoğuda bir tehlike kuyusunu kazan bir düzine ülke var. türkiye ile yapacağı savaş belki teknolojik ve mali gücünden dolayı kendilerinden daha fazla can kaybı vermemize sebep olur ama gerçekçi bir senaryoda türkiye ayakta kalır, israil (arap dünyasının desteğiyle) haritadan silinir. tekrar başa dönecek olursak savaşın çıkma ihtimali yüzdeye vursan iki haneli sonuç vermez. şu an israil’e karşı tavrımızın tam kıvamında olduğu görüşündeyim.
benduruyorumsebagitti
bop eşbaşkanı başbakan savaşa falan girmez israil’le. daha bm’nin mavi marmara raporu açıklandığı gün füze kalkanını radarının türkiye’ye kurulmasına ok demişler. ne savaşı be!

one minute dedikten sonra çark edip benim tepkim moderatöreydi diyen mi,

abd’deki bir yahudi kuruluşundan üstün cesaret ödülü alan mı,

ofer’e galataport’u ballı bir şekilde hediye etmeye çalışan; suriye sınırındaki mayınlı arazileri, mayınlardan temizlenmesi karşılığında 49 yıllığına israillilere vermeyi düşünen; muhafazakâr cenahtan bile gelen tepkilere bunlar yahudi düşmanı diyen mi,

bop eşbaşkanı mı,

füze kalkanına ok diyen mi ayar çekiyor israil’e?

bölge yeniden dizayn ediliyor. düne kadar diktörlerle/diktatörlüklerle yürütülen sömürü, bundan sonra iyi polis tadında, demokrasi!yle devam edecek. olan biten bu. büyük birader abd ve yanaşmaları.

türkü yine o türkü, sazlarda tel değişti, yumruk yine o yumruk, bir varsa el değişti! ...


benduruyorumsebagitti
müsebbibi tek başına tayyip erdoğan mıdır bilinmez ama doğu akdeniz’de sular ısınıyor.

israil; dünyanın kıbrıs cumhuriyeti olarak tanıdığı, güney kıbrıs rum yönetimi ve yunanistan karşısında türkiye tek başına... uzun bir süredir planlanan bir senaryo yürürlüğe konuyor sanki. mısır’ın ve lübnan’ın da rum yönetimiyle anlaştığını eklersek tam olacak manzara.

hallaç pamuğu gibi olacak bölge coğrafyası ve sınırları. bu arada bir sıfır sorun politikası vardı hani, n’oldi o? bol sıfırlı oldu.

edit: lübnan rumlarla anlaşmamış, tam tersine, bölgedeki faaliyetleri nedeniyle rumları uyarmış.

independence
her gecen gun daha da artan bir olasilik. israil bir yandan, iran bir yandan, guney kibris rum kesimi ile yunanistan diger yandan, ohoo. sava$ anlaminda bereketli bir yil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol