alemin kıralı

0 /
independence
16 eylul cuma ak$ami saat 20:00 itibari ile atv’de yayinlanacakmi$. aha bu da fragman;

http://webtv.atv.com.tr/webtv/videoizle/alemin-kirali--yeni-431101278573/1?target=fragman
independence
birileri gucenmesin zira senaryo ekibinde kendisi de yer aliyor ancak türk malı’dan tek farli oyuncu kadrosu gibi geldi bana. bir de dikkatimden kacmayan $ey aile ici $iddetin gozumuze gozumuze sokulmasi oldu. aile ici $iddet komik bir $ey degil, uzerine mizah yapilabilecek bir konu degil, olmasaydi iyiydi. $afak sezer ayni $afak sezer, zerre degi$im zerre fark yok. argo ile kabadayilik ile mizah yapilabilecegini du$unen nadir insanlardan. gerci kendisinin de hatasi yok, ona ne veriyorlarsa oyna ve soyle diye, o da onu yapiyor.

yineliyorum, olmami$.

belki behzat ç.’den once, ezel’den once, üsküdar a giderken’den once ya da ne bileyim leyla ile mecnun’dan once olsaydi izlettirebilirdi kendisini ama turk izleyicisi artik diger dizilerin de cekilebildiginin farkinda. birileri yine gucenmesin ama bunlar ucuz mizaha dayali $eyler. ke$ke diziler 1,5 saat olmasaydi, senaristler tek dizi icin gunlerini harcamasalardi da ortaya daha kaliteli, uzerinde daha cok du$unulmu$ ve daha cok ozenilmi$ yapimlar cikabilseydi.

ikinci bolumunu izlemem.
rumuz pilis tiray egen
boktur kakadır. izlemeyin, izlettirmeyin. türk malı gibi, geğirilir, göbek kaşınır ve kahkaha efekti yapılır. sıfır diyalog var bu dizi de. sakın izlemeyin. espriler sarmaz sizi...
independence
yanli$im yoksa 2. bolumde bir kac yerde ingilizce konu$malar ve tercumeleri yer alacak. o ingilizce konu$malar ve tercumeleri $ahsima aittir. yeri gelmi$ken havami atayim dedim.
independence
2. bolum 1. bolume nazaran daha izlenilir olmu$, hatta dizinin bir yerinde tebessum ettim ama dizi o kadar anlamsizcasina uzun ki neresinde tebessum ettigimi hatirlamiyorum $u an.

dedigim gibi bu bolum bir oncekine nazaran daha izlenebilirdi ama ozellikle kaynananin azmi$ oldugu sahneler oha artik dedirtecek kadar uzundu. yine de türk malı’ndan oteye gecemeyecegi belli. ozellikle oya ba$ar’in canlandirdigi karakter hayli itici.

aha $imdi hatirladim. ula$tirma bakaninin aciklama yapmasi esprisine tebessum etmi$tim. gulmedim ama, hafif bir tebessum. 1. sezondan sonra devami olmayacak gibi geliyor bana, hatta 1. sezonu tamamlarsa ne ala.
independence
dizi her bolum biraz daha izlenesi hâl aliyor. bu haftaki bolum onceki 3 bolumden de guzeldi. evrim akın zaten ba$li ba$ina favorim ama $afak sezer bie bu dizide cok itici gelmiyor bana ki normalde hic hazetmem kendisinden.

ele$tiri;

$iddet unsurundan vazgecmeliler derken bu hafta bir de konuya tabanca dahil edildi. tamam arkasindan sosyal mesaj da verildi ama o mesaj silah gosterilmeksizin de verilebilirdi pekala. bir de lutfen kelime cambazligindan vazgecsinler. a$eren kadinin verdigi sipari$lerdeki kelime benzetmeleri guzeldi ama panter emel’e kanter emel yaki$tirmasi cok avam kacmi$.
rumuz pilis tiray egen
kurtlar vadisi hayranı olan insanların bu dizideki karikatürize silah olayına duyarlı davranmaları (ya da laf olsun torba dolsunda olabilir bu lafları) garibime gitmedi değil...
independence
oncelikle diziyi savunnanlar $unu du$unmeliler;

kurtlar vadisi ne dizisi?

kurtlar vadisinin varlik amaci silah zaten, silah cinayet cati$ma tek mermi ile yedi ki$iyi yere devirme sanati vs.

eh be arkada$im, alemin kırali ne dizisi?

mizah.

dizide +7 ya da benzeri bir i$aret de yok ama dizide her gun bir kadin en az 4 kere dovuluyor, kadin da mazoist dovulmekten keyif aliyor ve bu diziyi izleme olasiligi olan insanlarin ya$ grubu 0 - 99 arasi. hic laf olsun torba dolsun minvalinde hareketle degil, kucuk ya$ta cocugum olsa bu diziyi izletmezdim kesinlikle. e kadin dovmenin uzerine bir de silah cikti piyasaya, o ne alaka?

$iddet iceriksiz mizah olmaz mi? mis gibi olur.

hangimiz cem yilmaz’a gotumuz yirtila yirtila gulmuyoruz ki? cem yilmaz’in hangi esprisinde $iddet icerigi var allahinizin a$kina?

argo mu?

argo zaten mizahin ic dinamigidir, olmazsa olmazidir. o sebeple dizide bulunan e$ekoglu e$ekler, lan kelimeleri falan hic deginilmeyen unsurlar, varsin onlar olsun ama $iddet olmasin mesela, bir kadin dayak yemesin ve yedigi dayaktan memnun kalmasin. silah falan gosterilmesin, sokaklarda silah atilmasin. sonraki sahnede verdigin sosyal mesaj bir onceki sahneyi notrlemiyor ne yazik ki.

ha emek verdigim i$ ele$tirilmesin derdindeyse birileri, burasi sozluk, her $ey ele$tirilir, ele$tirilecek. begendim diyince oh$ super her $ey ama ayni begeninin icerisine biraz da ele$tiri sokunca tu kaka. samimi olup ele$tirileri ele$tirmektense, ele$tirilerin icerisinde var olan haklilik paylarini gormek daha buyuk meziyet olacaktir.
rumuz pilis tiray egen
arkadaş birileri çıkıp sen kötü örnek oluyorsun derse ben buna gülerim mesela. niye mi? ulan adı üstünde mizah! ne kadar kötü örnek olabilirsin? dizilerde yengelere kayılıyo, teyzelere yeşilleniliyo, adamlar ölüyo kollar bacaklar kopuyo, faşizm sempatisi aşılanıyo vs vesarieyken nasıl ya nasıl? komedi dizisi lan? aynı muameleyi hangi komedi dizisine yaparsanız yapın aynı şekilde savunurum. komedi dizisi lan bu. ne arıyosun altında? izlerken gülmekten başka ne düşünür bi insan komedi izlerken? ya güldürür ya güldürmez o ayrı ama nasıl bir art niyet aramadır insanlarda ben anlamadım...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol