allah ın bela verme konusundaki seçenekleri

independence
allah belanı versin $eklindeki bedduayi hepimiz biliriz. en sinirlenildigi zamanlarda dile getirilir bu beddua, ancak allah’in ne $ekilde bela verecegi gibi bir dokuman yok elimizde. sacmalik burada ba$liyor zaten. sene olmu$ 2011, cag dijital cagi internet cagi, tum bunlara ragmen halen daha kimse allah belani versin cumlesi sonucunda allah’in ne $ekilde bela verecegine dair bilgi sahibi degil, bela verecek mi vermeyecek mi o bile belli degil. hep bir bilinmezlik icerisinde geciyor omrumuz.

oysahttp://www.allahinbelalari.goddamnit gibi bir adrese .pdf formatinda bir dokuman yuklense, allah’in bela vermesi muhtemel kullari bu dokumani indirse, boyle bir beddua ile kar$ila$tiklarinda ba$larina gelebilecek $eyler konusunda az da olsa bir fikre sahip olasalar kotu mu olur?

hatta aklimda belalarin kategorileri bile var yemin ederim. bak $u $ekilde misal;

+ durumun vehametine gore verilecek belalar
+ bireyin samimiyetine gore verilecek belalar
+ bela verilmesini talep eden $ahsin ictenligine gore verilecek belalar
+ üstünkörü caydiricilik amacli verilecek belalar
vs.

bak sene diyorum 2011 olmu$, tanrilik muessesesinin biraz daha $effaf olmasinin zamani gelmi$ de geciyor bile. tanri kullari ile bu bilgileri payla$mali. hatta iphone icin bir app bile hazirlanabilir konu ile alakali. basacaksin dugmeye, gorsel olarak da goreceksin belanin ne $ekilde uygulanacagini. olmali artik boyle $eyler, kiyamet geldi neredeyse ama bizim hala hicbir $eyden haberimiz yok.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol